От 2 април започва електронното записване в яслите и градините

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
15:17 / 30.03.2012
1009
За първи път Община Бургас въвежда от тази година електронен прием в детските заведения, съобщават от общинския пресцентър. Идеята на администрацията е родителите да бъдат максимално улеснени и да имат възможност онлайн, по електронен път и без да губят време, да запишат децата си в ясла или градина.

Новата електронна система, която ще стартира от 2 април чрез линк или банер на сайта на Общината - www.burgas.bg, ще сложи край на изнервените и дълги часове висене по опашки на родителите пред детските ясли и градини.

До 31 март родителите ще могат да се запознаят по-подробно с условията и начина, по които ще става самото записване. Там могат да намерят информация за детските ясли и градини, за свободните места в тях и бланки на заявленията за прием.

За тези, които нямат достъп до интернет, записването ще се извършва по същия начин, както досега - родителите отиват до детското заведение, за да попълнят и подадат необходимите документи.

Подаването на заявления за прием на децата ще се извършва от 2 до 30 април. Резултатите от първо класиране ще бъдат обявени на 10 май на същата страница в сайта на Общината и на видно място в съответното детско заведение. Родителите на приетите деца следва писмено да декларират желанието си до 31 май в яслата или градината, където са приети.

Актуалните правила и организацията за тазгодишния прием на децата в детските заведения са вече налични в общинския сайт - www.burgas.bg - раздел "Образование" - "Прием на деца 2012 - 2013".


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Бургас:
Слънчево и топло ще бъде времето днес
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).