Осъдени на пробация строят чешми в Българово

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:41 / 07.04.2010
775
Кметът на Българово Йордан Йорданов се похвали за доброто сътрудничество между градската управа и осъдените на труд в полза на обществото. Кметството осигурява допълнителна помощ и работни материали, а осъдените имат възможността да изработят пробационния си период в полза на родното място.

В края на миналата година мъж, занимаващ се със строителство, но осъден на пробация, е изградил чисто нова чешма за парка на Българово. Съвсем наскоро младеж, провинил се зад волана, е бил ангажиран с боядисването на всички пейки и съоръжения за игра в детската градина на Българово.

Работа във втория град на община Бургас се намирала дори и през отминалите зимни месеци. С цялостно почистване, пренареждане на библиотечния фонд и изработване на 8 кукерски маски и костюми е бил ангажиран друг осъден.

Според кмета Йорданов най-важното в този вид заетост и трудови отношения е на провинилите се да бъде осигурен такъв тип работа, който да вършат с желание, за да се постигнат добри резултати. Съвсем скоро предстои боядисване и ремонт на пейките в градския парк на Българово.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...
Без паника! Тестват Националната система за ранно предупреждение ...
Румънец си помисли, че може да шофира напушен, закопчаха го в Кру...
Закопчаха криминален тип, обрал магазин в "Меден рудник"
Ето какво ще бъде времето днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).