Оставиха в ареста британка, издирвана от Интерпол

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:41 / 12.05.2009
823
Постоянен арест за срок от три месеца постанови състав на Апелативен съд Бургас на британската гражданка Мерседес Темперанс Доначайд Дръмонд. За англичанката Интерпол иска с пиво екстрадиране, заради издадена 4-годишна присъда от съдебните власти в Северна Каролина САЩ. Лишаването от свобода е постановено по обвинение за принудително робство и малтретиране на непълнолетни, престъпления наказуеми по чл. 142 а и 143 от НК на Република България.

С определението Апелативният съд Бургас изменя мярката за неотклонение „задържане под стража" за срок от 40 дни взета от БОС. Мерседес Дръмонд живее в с. Мамарчево. Има закупени недвижими имоти и регистрирана търговска фирма със седалище гр. Елхово. Искането на Интерпол САЩ е на основание влязлата в сила присъда и на Договора между България и САЩ за предаване от 1924 година. В съдебното заседание английската гражданка заяви, че явно има допусната грешка и че нейното име не фигурира в списъците на издирвани лица на Интерпол САЩ. Тя заяви още, че няма намерение да се укрива, иска да живее в България и е закупила две къщи, които предоставила за ползване на многодетни семейства.

Мерседес ще остане в женския затвор в Сливен до провеждане на делото за екстрадиране. Определението на Апелативен съд Бургас е окончателно.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Важно! Затварят част от пътя от "Ветрен" към Бургас
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...
Добри новини около бургаската детска болница
Американска яхтена компания ще прави плавателни съдове в Бургас
Успешно премина трето издание на Детския анимационен фестивал в Б...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).