Остават 2 дни до края на холографската изложба в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:05 / 03.10.2011
773
Остават само 2 дни, в които бургазлии и гостите на града могат да разгледат впечатляващата холографска изложба на исторически музейни експонати подредена в Културен център "Морско казино".

На 4 и 5 октомври /вторник и сряда/ всеки, пропуснал да я посети, може да се възползва за последно. Входът е свободен, а вратите на експозицията са отворени от 10.30 до 19.30 часа.
До момента общо 1300 души са посетили оригиналната изложба, между които и ученически групи от бургаските училища.

Изложбата се състои от 20 отражателни холограми на исторически експонати от Националния исторически музей, Националния археологически музей, Националния военно-исторически музей, Църковния историко-археологически музей и регионалните исторически музеи във Враца, Ловеч и Разград. В нея са представени са обекти на античната бронзова пластика от края на VII и VI в. пр. Христа, образци от Панагюрското и Рогозенското съкровища, църковна утвар и реликви на Васил Левски.

Експозицията, която гостува на морския град цял месец, бе част от програмата на Община Бургас, посветена на 126 години от Съединението на България.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
С листа от 28 кандидати коалиция "БСП - Обединена левица" се реги...
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
Слънчево и топло ще бъде времето днес
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).