Организираха празник за хората с увреждания

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
17:05 / 03.12.2009
1159
За трета поредна година Община Бургас организира тържество за хората с увреждания, съвместно с Танцова академия - Бургас. Инициативата е посветена на Международния ден на хората с увреждания - 3 декември. Тази година празникът започна със спектакъла „Мечта". Неговата публика видя хора с увреден слух и двигателни проблеми да пеят и танцуват, чу младежи с умствена изостаналост да рецитират стихове. Присъстващите чуха и за какво мечтаят хората с увреждания: да пътуват, да имат семейство, да са независими, да не ги съжалява.

Гости на емоционалния спектакъл бяха кметът на Бургас Димитър Николов, заместниците му Йорданка Ананиева и д-р Лорис Мануелян, областният управител Константин Гребенаров и заместникът му Златина Дукова, председателят на местния парламент Снежина Маджарова и зам.-председателят Костантин Луков, социални работници, роднини и приятели на бургазлии в неравностойно положение.

Кметът Николов получи статуетка, изобразяваща танцуваща двойка, не като награда, а като пожелание да продължи и занапред да работи ръка за ръка с хората с увреждания, за да се превърне Бургас в град, който им дава възможност да живеят пълноценно, да не са скрити и анонимни.
Прочетено бе и приветствие от министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Чанка Коралска е временно изпълняващ длъжността кмет на Бургас
Община Бургас ще поиска от държавата да стопанисва този път
Първите крачки за изграждането на етажен паркинг във "Възраждане"...
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...
Без паника! Тестват Националната система за ранно предупреждение ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).