Организаторите на Spirit-a: Петото издание на фестивала е най-мащабното, без компромиси с мерките за сигурност

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
15:23 / 03.08.2012
2617
По повод музикалния фестивал Spirit of Burgas, който започва днес и ще се проведе в следващите 3 дни разговаряхме с Красимира Тотева, един от организаторите на фестивала.

- Г-жо Тотева, има ли отменени участия на артисти или промени в програмата на фестивала SPIRIT of Burgas 2012 след атентата на летище "Сарафово"?

- Няма отменени участия на артисти, нито има промени в програмата.

- Какви конкретни мерки за сигурност са предприети, за да се чувстват хората спокойни?

- Мерките за сигурност тази година ще бъдат засилени и със сигурност са едно от нещата, в които са съсредоточени огромни усилия, от страна на целия екип. Предстои петото поред издание на SPIRIT of Burgas и най-мащабно до сега и не можем да си позволим компромиси с мерките за сигурност. С помощта на Община Бургас и местната власт правим всичко възможно, за да може гостите и артистите да се чувстват комфортно и сигурно по време на фестивала, като едновременно с това не пречим и ограничаваме желанието на всички фенове да се забавляват и насладят пълноценно на изпълненията на любимите си музиканти.

- Ще се отразят ли засилените мерки за сигурност на удоволствието на посетителите на фестивала?

- Не. Ще направим така, че гостите на SPIRIT of Burgas да се чувстват едновременно сигурни и да се забавляват повече от всякога.

- Колко посетители очаквате тази година и направена ли е необходимата организация, за да посрещнете гостите на Бургас?


- Очакваме близо 30 000 души. Организацията е безупречна и върви по план. Работим с най-добрите професионалисти в бранша и се надяваме всеки посетител на SPIRIT of Burgas 2012 да си тръгне от фестивала с усмивка и да е доволен от онова, което е видял, преживял и чул по време на трите фестивални дни.

- Какви са най-интересните събития и изпълнители, които сте предвидили за гостите на петото издание на SPIRIT of Burgas 2012?

- Тази година всяка вечер, всяка сцена има поне по един хедлайнер, което се случва за първи път и затвърдява фактa, че SPIRIT of Burgas е най-голямото музикално събитие в България. На главната сцена хедлайнери са Бъста Раймс (3 август), Продиджи (4 август) и Корн (5 август). На новата електронна сцена Solar Dance Arena големите имена са Армин ван Бюрен в първата вечер, Марк Найт в събота и накрая Ричи Хотин. Jack Daniel's Rock Arena ще бъде разтърсена от Остава, Светльо & The Legends и Милена в петък, Last Hope и Контрол в оригиналния си състав в събота и последната вечер ще забият The Jim Jones Revue и Odd Crew. На тъмно FREESTYLE сцената е с един от най-силните си лайнъпи до момента - на 3-ти август хедлайнери са Джанго Зе и ЪПСУРТ, на 4-ти август ще излязат Conquering Lion и титаничният сблъсък между звездите на R&B Records срещу Sniper Records, а на 5 август ще видим DRS, Nokautи PopaSapka. На едно от най-веселите места, също нова сцена, BraZZoBraZZie powered by Nissan сцена ще танцуваме до умора със Сентиментал Суингърс и Мишо Йосифов Секстет на 3 август, Франки Моралес, Рут Колева и Саутуик във втория ден и не на последно място Манго Дуенде и Браз Вилидж и приятели в последната фестивална нощ. На SPIRIT of Burgas 2012 ще има и много нови зони за забавление, почивка храна или просто разходка. Ще имаме джаги, бодиарт, забавни игри и много други изненади.

- Продадени ли са вече билетите и за кои събития има най-голям интерес?

- Продажбите вървят с пълна сила, интересът към SPIRIT of Burgas е голям и тази година, което може само да ни радва, тъй като усилията ни да осигурим такъв силен лайнъп тази година, изглежда ще бъдат оправдани.

- Какво е участието на Община Бургас в организацията на SPIRIT of Burgas 2012 и каква подкрепа получавате от общинската администрация?

- Още от първото издание на фестивала Община Бургас е съорганизатор и ни съдейства с всичко възможно. Тази година бе подписан и договор за следващите 4 години, така че вярваме, че съвместните ни усилия за това SPIRIT of Burgas да продължава да съществува си заслужават и искрено вярваме, че всяка следваща година фестивалът ще става все по-добър, по-голям и по-привлекателен за всички музикални фенове.

- Какво ще посъветвате хората, за да не се стига до инциденти и излишно напрежение?

- Да дойдат на фестивала с единственото желание да се забавляват, да чуят любимата си музика и артисти и да изкарат три незабравими фестивални дни и нощи, както всяка година. Хора с агресивно поведение, оръжие и всичко, което противоречи на мерките за сигурност, няма да бъдат допускани до SPIRIT of Burgas.

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (2)

Още по темата (33):
06.08.2012 След фестивала градът е чист – утре отварят Централен плаж
05.08.2012 Busta Rhymes: Обещавам ви, че ще се върна! Tinie Tempah: Никога не съм си представял, че ще срещна такава невероятна публика тук!
04.08.2012 Петото издание на Spirit of Burgas започна
03.08.2012 Симеон Дянков със синовете си на Spirit of Burgas
03.08.2012 Специална германска апаратура ще озвучава Spirit-a, до последно правят проби на звука
03.08.2012 Автобуси на "Бургасбус" с допълнителни курсове за SPIRIT of Burgas
Още новини от Новини от Бургас:
Слънчево и топло ще бъде времето днес
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).