Оперират осем часа пациент с три дискови хернии

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:07 / 10.12.2008
554
Сложна неврохирургична операция беше извършена успешно в Многопрофилна болница за активно лечение "Лайф Хоспитал"- Бургас. Пациентът е страдал от тежко гръбначно заболяване, заради което дълго време е изпитвал силни болки и е имал затруднения в придвижването. Предоперативните изследвания са показали, че той има три дискови хернии, на различни нива на гръбначния стълб. При такова състояние само оперативната намеса може да помогне за трайното излекуване.

След поставяне на окончателна диагноза в клиника "Лайф Хоспитал", пациентът сам е избрал да се оперира именно в Бургас. Операцията е извършена от неврохирурга д-р Румен Филипов от София и екип от бургаски специалисти. След премехване на дисковите хернии, е поставена остеосинтеза от титан, чрез която се постига стабилизиране на гръбначния стълб. Сложната интервенция е продължила осем часа и при извършването и е използван модерния неврохирургичен микроскоп, с който болницата разполага. Възстановяването на пациента е протекло нормално и той е бил изписан от клиниката на четвъртия ден след операцията, без болки и без затруднения в придвижването.

От началото на годината до сега в "Лайф Хоспитал" са извършени над деветстотин операции в областта на коремната хирургия, ортопедията, неврохирургията, лапароскопската хирургия, съдовата хирургия, урологията и др.

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Откриха канабис в 2 апартамента в Бургас
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
ВиК ремонт затваря част от улица "Пробуда"
С листа от 28 кандидати коалиция "БСП - Обединена левица" се реги...
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
Слънчево и топло ще бъде времето днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).