Окръжния съд остави в ареста обвинен във фалшификация на пари

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:54 / 03.10.2008
675
Постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража" постанови днес състав на Бургаския окръжен съд за 45 годишния Димитър Янев Георгиев. Георгиев е обвинен в това, че е изработвал и пласирал неистински пари. В съдебната зала той направи пълни самопризнания, като се призна за виновен.
45-годишния Димитър Янев Георгиев бе задържан от полицията по сигнал за изготвяне и пласиране на неистински парични знаци на 30 септември т.г. При извършения личен обиск у него са били открити две неистински банкноти /копюр от по 50 лв. /.

В резултат на това, с одобрението на съдия от Окръжен съд - Бургас, е извършено претърсване и изземване от дома на Георгиев, където са открити мултифункционален принтер, с който са изготвяни засечените банкноти и шест изрязани оригинални банкноти /копюр от по 5 лв./.

Фалшифицирането е осъществявано по следния начин: от оригиналните пет левови банкноти се изрязва холограмната лента, която се нанася с помощта на лепило върху цветното ксерокскопие на оригинална 50 лв. банкнота. Установено е, че изготвените неистински банкноти са пласирани в търговски обекти, разположени на територията на Бургас и региона.

Днес в съда обвиняемия се призна за виновен по всички тези обвинения.

Прокурорът по делото Емил Христов бе категоричен „ Димитър Георгиев поиска да бъде пуснат под домашен арест, но аз настоявам да бъде задържан по стража. Престъплението е с изключителна степен на обществена опасност, като освен това е установено, че е имал и съучастник. Постановената от Окръжния съд в Бургас мярка за неотклонение, може да бъде обжалвана в 3 дневен срок пред БАС.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Откриха канабис в 2 апартамента в Бургас
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
ВиК ремонт затваря част от улица "Пробуда"
С листа от 28 кандидати коалиция "БСП - Обединена левица" се реги...
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
Слънчево и топло ще бъде времето днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).