Около 30 от съкратените работници протестираха в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:27 / 14.01.2014
1207
Около 30 бяха съкратените работници от бургаската корабостроителница, които се събраха на протест. Те настояват да им бъдат изплатени дължимите заплати от новото ръководство на завода. Протестите им ще се провеждат всеки ден от 10 до 11 часа, пред офиса на банка в центъра на Бургас, която е един от основните кредитори на предприятието.

Те коментираха помежду си, че само обществения натиск от тяхна страна, с подкрепата на медиите, може да даде реални резултати.

Стоян Недев, един от съкратените работници, които излезе на протест днес посочи, че протестите са пред банката, тъй като е най-големия кредитор на бургаската корабостроителница, която е обявена в несъстоятелност. Според писмо, получено от Инспекцията по труда, работниците трябва да направят искане за извлечение от ведомостите за заплати, какво дължи завода като суми. Това извлечение трябва да се даде на адвокат, който да направи постъпки за взимане на дължимите суми, обясни Недев. Трябва да се направи и декларация, че от момента на съкращението хората не са работили никъде другаде.

"Това трябва да се направи, за да ни изплатят обезщетението за декември", обясни Недев. По неговите думи, е имало поканени негови колеги от завода да се върнат на работа с договори за 6 месеца, но дали реално има такива, той не може да каже със сигурност.

Работниците бяха категорични, че трябва да бъдат единни за да бъдат единни, за да постигнат своите искания. Дори и малко на брой, те се заканиха да продължат протестите си.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)

Още по темата (45):
13.03.2014 Продават "Бургаски корабостроителници" и на части
11.02.2014 Инвеститори с 5-годишен оздравителен план за корабостроителницата
03.02.2014 Съкратените корабостроители продължават с протестите
29.01.2014 Корабостроителите внасят днес сигнала до прокуратурата
24.01.2014 Съкратените: Фалитът на Бургаската корабостроителница е умишлен
24.01.2014 Съкратените корабостроители подготвят сигнал до прокуратурата
Още новини от Новини от Бургас:
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day
Затварят за дълго време тази улица в Бургас
Интересно събитие предстои в Бургас
Младежи от Бургаско пътуваха безплатно в Европа с инициатива на Е...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).