Около 150 души от Бургас и региона отиват на шествието-митинг на КНСБ в София

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
16:14 / 19.11.2013
670
Приблизително 150 души от Бургас и региона ще се включат в националното шествие-митинг на КНСБ в София утре. Това съобщи Здравко Тошков, председател на синдикалната структура в Бургас.

Протестиращите ще се извозват с автобуси, коли, микробуси. Началният час на тръгване е 05.00 ч. "Ние колони няма да правим, защото превозните средства тръгват от различни точки. Трудност може да има в София поради задръствания и се притесняваме дали ще стигнем навреме", каза още Тошков.

В 12.30 часа ще започне митингът пред Народното събрание. Той е насрочен за утре, защото комисията по бюджет и финанси ще разглежда проектобюджета за 2014 година. Хората, които ще се включат в митинга от Бургас са работещи в железопътния транспорт. Те ще пътуват с БВЗР "Чайка" в 5.20 часа. Ще има хора от здравеопазването, които ще сформират отделен блок по време на шествието. Ще има хора от образованието, от културата, миньори, енергетици, от организацията на транспортните синдикати и други. Като цяло националното шествие-митинг ще бъде с участието на членове на КНСБ, симпатизанти.

"Ще има и такива, които ще искат да се включат и в София, които са от реалния бюджетен сектор", добави Тошков. Исканията на синдиката са основно за доходите на работниците.

"Това не е национална стачка, а е национално шествие-митинг. На второ място говорим, че в бюджет 2014 не е намерило място нашето искане и обещано нещо от управляващите преди изборите за въвеждането на необлагаем минимум на работни заплати, които са с обща сума 400 лева. Това са доходите на т.нар. от нас работещи бедни, които в национален мащаб са около 500-600 хил. души. С въвеждането на този необлагаем минимум ще доведе до 1/13 заплата, като се върне 10% данък общ доход. Има изразено недоволство от страна на КНСБ за параметрите на внесения проектозакон за бюджета на България. Недофинансирането на браншови отрасли ще доведе до напрежение в здравеопазване, образование, български пощи, системата на БДЖ. Вече се говори, че ще се увеличават билетите и ще се увеличат и заплатите. Има за какво да бъдем чути на това национално шествие митинг", каза още Тошков.

Източник: радио "Фокус"

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Бургас:
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day
Затварят за дълго време тази улица в Бургас
Интересно събитие предстои в Бургас
Младежи от Бургаско пътуваха безплатно в Европа с инициатива на Е...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).