Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Около 10 000 лв. струвал ремонтът на двора на ПГАСГ "Кольо Фичето"
Автор: Екип Burgas24.bg 14:45 / 19.11.2013Коментари (0)709
©
Бивши и настоящи ученици от
ПГ "Колю Фичето" - Бургас:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Около 10 000 лева струва първият етап от ремонта на двора на Професионална гимназия по архитектура, строителство и геодезия "Кольо Фичето" в Бургас. Това каза Веселин Пъйнев, директор на гимназията.

Реконструкцията включва подмяна на плочките на двора пред училището. Възпитаниците от 10 "а","б" и "в", 11 "д" и 12 "а", "в" и "д" са извършили сами ремонта с помощта на фирми-дарители. Учениците са от специалност "Строителен техник". Ремонтът е извършен по време на задължителната им учебна практика по специалността. Плочките са направени така, че при дъжд или сняг да не влиза вода в основите на сградата и да не се получават пропуквания. Младежите сами са ремонтирали работилници в задния двор на училището.

Гимназията е дала средства само за закупуването на цимент. Всички останали средства са дошли от общо 3 фирми-дарители, чиито собственици за бивши възпитаници на гимназията.

"Това е хубавото, защото има приемственост. Те дават личен пример на учениците, за да могат впоследствие да постъпят по същия начин спрямо училището им", каза още Пъйнев.

По думите му вторият етап включва довършване на плочника пред училището и оформяне на градинките. Площта, която се намира в задния двор пред физкултурният комплекс ще се оформи като пътека. Общо 804 младежи учат в дневна форма на обучение в 30 паралелки.

"Дворът беше морга, имаше стари камъни отпреди 40-50 години. С помощта на фирми-дарители и с помощта на учениците направихме първия етап на подобряване на инфраструктурата и на първо място беше плочникът на гимназията. Следващите ремонти ще се извършват през идната пролет. Учениците участваха в изграждането на двора в часовете по учебна практика. Изпреварваме пилотно все още неприетия закона за училищното образование и обучение за връзката между обучението в средното училище и бизнеса. Децата заедно с учителите им се докоснаха до онова, което след време ще ръководят Те трябва да имат тези понятия, навици, умения, независимо от това, че започват от редене на плочки или от настилка. Децата работеха с желание. Разбира се това не е всичко за професията им, но трябва да се започне от някъде", каза още Пъйнев.

Той добави, че не може да се чака само на държавата или само на общината. "Особено нашата община има страшно много ангажименти. През последните 2-3 години има изключително натоварена програма по отношение на инфраструктурата и на самите училища по ремонтите. Ние сме благодарни на общината, че през 2010 година направиха капитален ремонт за 1 млн. лева. Но не можем да чакаме само общината да дава средства и да отделя човешки ресурси, за да поправя неща, които сами можем да си направим", категоричен бе директорът.

Източник: радио "Фокус"








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: