Огромни динозаври ще завладеят Морската градина

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:23 / 04.03.2013
1894
Огромни динозаври - високи 5 метра и дълги 7 метра - ще завладеят Морската градина и централните пешеходни улици в Бургас на 22 и 23 март. С внушителните си размери и атрактивен вид, те със сигурност ще впечатлят и развеселят малки и големи и ще оставят незабравими емоции, връщайки ни хилядолетия назад. Нашествието на праисторическите животни е част от програмата на фестивала "Включи града".

Уличният спектакъл "Динозаври" ще бъде представен от една от най-изявените съвременни артистични трупи в Европа - "Close Act" от Холандия. Те гостуват за първи път в Бургас, след редица участия в почти цяла Европа, Канада, Бразилия, САЩ, Мароко, Индия и др.

И тази година програмата в сегмент "Пърформанс" на фестивала "Включи града" е изключително интересна и разнолика - освен нетрадиционни улични представления, тя ще ни предложи "програма на свещи", куклен театър на открито, танцови спектакли - общото между всички тях е, че излизат от традиционните зали и премахват границата между артисти и публика.

Специално подготвени за тазгодишното издание на "Включи града" са танцовите спектакли "Не е за мен" и "La Somnambula". Те ще се играят на свещи, в зала "Коджакафалията" в Морското казино на 22 и 23 март от 21.00 часа.

"Не е за мен" е по идея и в изпълнение на добре познатия сред европейската танцова гилдия Томаж Симатович (Австрия/Словения). Неговото присъствие ще предостави възможност на бургаската публика да се докосне до най-модерните тенденции от световните танцови сцени и да се почувства съпричастна със съвременната европейската култура.

Хореограф и изпълнител на спектакъла "La Somnambula" е Галина Борисова. Тя е сред доайените на съвременния танц в България и е един от най-признатите международно български хореографи. На фона на познати оперни арии, със спектакъла си тя ще потопи бургаските зрители в ретро спомени и ще им предложи сърдечна връзка между настоящето и миналото.

Интерактивен пърформанс, в който границите между участници и зрители ще бъдат изцяло заличени, е подготвен специално за тазгодишното издание на феста от един от най-изявените бургаски хореографи Петя Стойкова, заедно с танцова формация "ДЮН" и "БЛЯК СТАЙЛ". Те ще предизвикат публиката да се включи в едно мащабно танцово приключение из алеите на Морската градина.

И тази година организаторите на "Включи града" са помислили и за най-малките любители на изкуството. Малчуганите ще се радват на куклени представления, които ще бъдат представени на любимата на поколения Стена на приказките в Морската градина на 23 и 24 март (събота и неделя) от 15.30 часа. В съботния следобед бургаският Куклен театър ще забавлява с постановката "Магазинче за цветове" под режисурата на Мария Банова и сценографията на Крум Крумов. В неделя, трупата на театър "Трио" ще потопи мъниците в 15 музикални етюда, които рисуват пъстротата на света в картини, характерни за различни нации. Представлението е режисирано от Христина Арсенова, а сценографията е по идея на Емилиана Тотева.

Пълна информация за събитията, включени в програмата на фестивала може да намерите на сайта www.vkluchigrada.com. Всички събития са с вход свободен.


Виж коментарите (0)

Още по темата (59):
16.06.2015 "Алиса в страната на чудесата" събра 200 деца на приказно шествие
15.06.2015 Светещи роботи подлудиха над 1000 зрители на Пантеона
15.06.2015 Голям интерес на бургазлии към "Включи града"
12.06.2015 “Включи града 2015" очаква своята публика през уикенда
11.06.2015 Уникален огнен спектакъл за "Включи града" в Бургас
09.06.2015 Жана Бергендорф ще пее на фестивала "Включи града"
Още новини от Новини от Бургас:
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day
Затварят за дълго време тази улица в Бургас
Интересно събитие предстои в Бургас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).