Очаквайте вдигане на местните данъци и такси догодина

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (7)
09:55 / 13.12.2009
799
През 2010 г. почти всички български общини са принудени да вдигат размера на местните данъци и такси, като размерът на някои видове данъци ще достигне таванът. Това каза председателката на Националното сдружение на общините в Република България Дора Янкова.
Тя посочи, че кметовете са принудени към тази стъпка заради Закона за бюджета и липсата на достатъчно средства за капиталови разходи, зимно поддържане и ремонт на пътищата.
Янкова посочи, че по темата за данъците „се е засвирило много силно" и населението вече се е настроило, че общината трябва да им връща пари. „Много неща останаха скрити в дебата, защото времето беше друго. Имаше избори за национален парламент, нямаше чуваемост. Но сега нещата трябва да се говорят 1:1, защото това трябва да се изясни на хората, а не да се ходи и да прави див популизъм с темата", заяви кметът на Дора Янкова.

Източник: Фокус

Виж коментарите (7)
Още новини от Новини от Бургас:
Чанка Коралска е временно изпълняващ длъжността кмет на Бургас
Община Бургас ще поиска от държавата да стопанисва този път
Първите крачки за изграждането на етажен паркинг във "Възраждане"...
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...
Без паника! Тестват Националната система за ранно предупреждение ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).