Обжалват паричната гаранция, наложена на главния архитект на Поморие

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:42 / 23.09.2009
782
Защитата на главния архитект на Поморие Светозар Рашков ще внесе обжалване на размера на наложената му парична гаранция, съобщи адвокатът на Рашков- Станко Кралев. Кралев каза още ,че наложената парична гаранция от 10 000 лева е висока. Архитектът Светозар Рашков беше освободен под парична гаранция от Бургаския Окръжен съд в петък, след като изтече 24-часовият срок на ареста му. Рашков е обвинен в „злоупотреба със служебно положение". Неговият защитник коментира, че обвинението като правна конструкция е несериозно. В отговор на това твърдение прокурор Ангел Георгиев каза, че има достатъчно доказателства за повдигане на обвинението за злоупотреба със служебно положение срещу главния архитект на Поморие. Той уточни, че наистина няма конкретика в обвинението, но това са първоначалните обвинения. „Във всеки един етап от досъдебното производство може да конкретизираме всяко едно от деянията. За момента това са работни обвинения, за да се стартира процесът, да се запазят и неговите права и да участва заедно със защитника си активно в наказателния процес", каза наблюдаващият прокурор Ангел Георгиев.

Скандалът с главния архитект на Поморие стана известен на 17 септември. Тогава служители от Областна дирекция на МВР - Бургас, под прякото ръководство на Окръжна прокуратура - Бургас, арестуваха Рашков за извършени престъпления по служба и злоупотреба със служебно положение. При извършените претърсвания в служебните помещения, ползвани от Светозар Рашков, както и в офиси на приближени до него фирми, са намерени и иззети документи и материали, уличаващи го в извършените престъпления по служба и печати на община Поморие. След изтичане на 24- часовото полицейско задържане, Рашков бе освободен под парична гаранция от десет хиляди лева.

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)

Още по темата (8):
26.09.2009 Бургаският съд потвърди 10 000 лева гаранция за главния архитект на Община Поморие
25.09.2009 Бургаският окръжен съд решава за размера на паричната гаранция за главния архитект на Поморие
24.09.2009 Главният архитект на Поморие - от ареста директно на работа
19.09.2009 Пуснаха арестувания главен архитект на Поморие срещу гаранция от 10 000
лева
18.09.2009 Арестуваният архитект на Поморие - свързан с лихварски бизнес
17.09.2009 Арестуваха главния архитект на Община Поморие
Още новини от Новини от Бургас:
Румънец си помисли, че може да шофира напушен, закопчаха го в Кру...
Закопчаха криминален тип, обрал магазин в "Меден рудник"
Ето какво ще бъде времето днес
Важно! Затварят част от пътя от "Ветрен" към Бургас
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).