Обявяват конкурс за художествена фотография на тема: "Обърни се към морето"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
11:46 / 30.03.2011
2572
По инициатива на доц. Маруся Любчева, председател на УС на Черноморски институт се обявява конкурс за художествена фотография на тема: "Обърни се към морето"

Целите на конкурса са:

Да провокира интереса на младите хора към морето и вдъхнови онези от тях, които обичат Черно море и искат да го запазят красиво, богато, полезно за хората от всички следващи поколения; Да даде възможност на младите хора да изразят по оригинален и ефектен начин мнението си по важни проблеми, свързани със съдбата на Черно море; Да създаде форум за отразяване на действителното състояние на морските територии /положителни или отрицателни примери/; Да допринесе за популяризирането и развитието на инициативата на Черноморски институт "Аз уча за морето".

В конкурса могат да участват млади хора на възраст от 10 до 25 години от България; Всеки участник има право да представи до пет озаглавени фотографии. При участие с повече от три фотографии, те трябва да са тематично обвързани; Ще бъдат оценявани не само представените снимки, а и оригиналността на техните заглавия.

Условия за участие: Препоръчителен вид на фотографията - дигитален файл на електронен носител; Препоръчителен формат на фотографията: Формат .tif, Основа 20 cm, 300 dpi;

Материалите трябва да са придружени с: трите имена на автора, адрес, електронен адрес, тел. за връзка, училище/университет, месторабота.

Класирането ще се извърши от специализирано жури, определено от организаторите.

Ще бъдат присъдени: Една първа награда; Една втора награда; Една трета награда

Творбите за участие в конкурса се приемат до 15 май 2011 г. на адрес: Бургас 8000, Ул. "Фердинандова"5, ет.5, стая 507, Черноморски институт.

Победителите в конкурса ще бъдат обявени на 20 май 2011 год. по повод Европейския ден на моретата.

Отличените творби ще бъдат наградени и представени публично, за което авторите ще бъдат уведомени допълнително.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...
Добри новини около бургаската детска болница
Американска яхтена компания ще прави плавателни съдове в Бургас
Успешно премина трето издание на Детския анимационен фестивал в Б...
Откриха канабис в 2 апартамента в Бургас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).