Обявиха сърбите за най-добри готвачи на кулинарния конкурс

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
17:08 / 05.05.2010
724
Златен медал и първо място спечели младежкият отбор на Сърбия на завършилия Балкански кулинарен конкурс в Бургас, съобщават организаторите на конкурса. На второ място с много малка разлика също със златен медал се наредиха младите кулинарни надежди от Черна гора. За индивидуално представяне с най-високото отличие беше наградена ученичката от професионална гимназия по готварство в Подгорица, Черна гора Виолета Раданович, а за най-добър сладкар от журито посочиха ученикът Божко Дамянац от Сърбия.

В отборното класиране при мъжете професионалисти не беше присъден златен медал, а среброто отново отиде при сръбските майстори. В рамките на четири дни в Бургас гостуваха най-добрите кулинари от общо 8 страни от Балкански полуостров. Третото издание на Балканския кулинарен конкурс под надслов "Вкусът на Балканите" се проведе за първи път в България и в него премериха сили младежки и професионални готварски и сладкарски екипи от Босна и Херцеговина, България, Сърбия, Македония, Албавия, Косово, Хърватска и Черна гора. Медали бяха раздадени и на най-добрите бармани и сервитьори на полуострова.

Делегацията от Косово подари на кмета на община Бургас Димитър Николов торта с двайсетгодишен срок на годност. Международният кулинарен форум беше организиран от Алианс по туризма в Югоизточния регион с помощта на община Бургас. Доказахме на всички, че народите от Балканите заедно могат да бъдат едно прекрасно семейство и модел за подражание на целия континент, заяви председателят на АТЮР Димитър Байрактаров.

Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...
Без паника! Тестват Националната система за ранно предупреждение ...
Румънец си помисли, че може да шофира напушен, закопчаха го в Кру...
Закопчаха криминален тип, обрал магазин в "Меден рудник"
Ето какво ще бъде времето днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).