Обявиха конкурс за управители на диспансерите в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
16:16 / 16.12.2011
1398
Общинският съвет в Бургас обяви конкурс за управители на четирите диспансера в града. Става дума за онкодиспансера, психодиспансера, тубдиспансера и кожновенерическия диспансер. Като техен принципал, местният парламент ще избере управители, защото мандатът на досегашните, който е четири години изтече, обясни шефката на общинските съветници Снежина Маджарова. Новото е, че след решение на местните депутати, за длъжността управител на диспансер могат да кандидатстват не само лекари, а и икономисти и юристи.

Предложението бе на зам.-кмета по здравеопазване д-р Лорис Мануелян и е с цел да се привлекат кандидати, които разбират от здравен мениджмънт. Освен това може да си отличен лекар, но това не значи, че ще бъдеш успешен управител на съответното здравно заведение, коментират бургаските съветници. Комисия, в която влизат двама местни депутати - лекар и юрист, представител на РЦЗ, както и представител на кметството, ще пресее кандидатите.

В Бургаския психодиспансер е направена подписка, съобщи Снежина Маджарова. Служителите там настояват на длъжността управител да остане досегашният им шеф д-р Лорис Сайян. Той е на кормилото от години, но е навършил пенсионна възраст.

Източник: в. "Труд"


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
С листа от 28 кандидати коалиция "БСП - Обединена левица" се реги...
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
Слънчево и топло ще бъде времето днес
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).