ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Обяд за шампиони приготвиха медалистите на ПГТ" Проф. д-р Асен Златаров" | ||||||
| ||||||
По този начин ръководството на гимназията в лицето на директора Фотинка Въргова и учителите по специалните предмети показаха успехите на своите ученици и спечелите медали от регионалното, и от националните състезания по професии. Бургаската ПГТ "Проф. д-р Асен Златаров" само за броени дни успя да спечели златен, два сребърни медала и шесто място от престижните състезания, които се проведоха в София и Варна. Първо място и златен медал в категорията "Най-добър млад сервитьор" на състезанието в София спечели Венцислав Сребрев от ХI "е" клас с ръководител Анна Тодорова. От същото състезание другите отличия са - второ място и сребърен медал в категорията "Най-добър млад готвач" за Фани Киселова от ХII "в" клас, с ръководител Ганка Ангелова и второ място и сребърен медал в категорията "Най-добър млад хлебар-сладкар" за Георги Янчев от ХI "д" клас с ръководител Петя Желязкова. След дълъг период на прекъсване ПГТ "Проф. д-р Асен Златаров" се включи отново и в Националното състезание "Най-добър млад барман", което се проведе във Варна. Бургаската гимназия по туризъм се представи от Яница Руменова - ХI "е" клас с ръководител д-р Ивайло Минчев. В оспорваната битка между 17 състезатели Яница успя да влезе в ТОП 10 на най-добрите млади бармани на България, и зае шесто място. Яница Руменова демонстрира как се прави интерпретация на тема "Лимонада" и с нея бяха посрещнати гостите на събитието. На "Обяд за шампиони" Фани Киселкова приготви ястията, с които спечели сребърния медал в София. А Георги Янчев направи един от двата десерта, с които спечели отличието си - еклер от парено тесто. А Венцислав Сребрев презентира и сервира четирите ястия от менюто, след което направи демонстрация на декантиране на червено вино. Гостите опитаха две предястия - палачинка със спанак и палачинка с пипер с мус от крема сирене и сирена, както и пилешко филе със сирена и манго, крамбъл от трохи и стъклен чипс. Основното бе вариация на бургаска странджанка. Присъстващите на събитието се убедиха в професионализма на екипа, който работи в гимназията и на таланта на учениците, които носят медали и се гордеят, че са част от Професионална гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров" - Бургас. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Млад шофьор прегази легнал на пътя бургазлия
09:16 / 25.11.2024
Изрязаха 90 % от корема й
09:02 / 25.11.2024
Започва ремонт на тези бургаски улици
14:10 / 25.11.2024
Връхлита ни силна магнитна буря
08:39 / 25.11.2024
Ужасен инцидент с тротинетка в Бургас
09:23 / 26.11.2024
Криминален тип задигна кутия с дарения в Бургас
09:24 / 25.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета