Обучават младите бургазлии как да пишат CV и мотивационно писмо

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:06 / 17.01.2012
972
Сдружение "Младежки Глас" спечели проект за изграждане на Младежки информационен консултантски център, проект по Национална програма за младежта. Вадим Рошманов, ръководител на центъра каза, че проекта е за 2 години, с продължителност до 2014 г. и е на стойност 50 хил. лв. Целта му е да се обхванат 15 хил. младежи от Бургас и региона.

"Ще влезем и в малките населени места. Направили сме програма за 6 месеца и през март е предвидено екипа ни да посети гр. Българово. Вече сме говорили с кмета, ще направим обучение и консултации с младите хора там през някои от почивните дни. После ще сме в Карнобат, Малко Търново. Посещаваме и училища, срещаме се с директорите, които мобилизират учениците да се срещнат с екипите ни", каза Рошманов.

Проектът предлага консултантски дейности, обучения, информационни услуги на хората на възраст от 16 до 29 г. Таргет групата е разделена на ученици 11-12 клас, завършили студенти до 24 г. и до 29-годишни млади безработни хора.

Екипът е направил среща с ръководството на Бюрото по труда в Бургас, както и с агенции предлагащи работа за бъдещо съдействие. "Ние ще предлагаме обучения, първото от които е на 28 януари по модул "Работа в екип". Ще има и консултантски услуги, тъй като сме заложили и кариерен център. Той ще предлага услуги от А до Я - написване на CV и мотивационно писмо, как да се държиш с работодателя и да си намериш работа. В задълженията на работещите в Бюрото по труда не включва обучение на младите как да напишат своята биография примерно, а само информация за работните места. Ние ще предлагаме точно това.

В кариерния център специалисти психолози ще насочват младите каква работа да търсят според насоките и уменията им", обясни още Рошманов. Според него все още има хора които, не знаят как да пишат CV и да се държат по време на интервю за работа, нещо което според Рошманов е непростимо през 21 в. Проектът на сдружението предвижда и инициативи за свободното време. Хората ще могат да кандидатстват с различни мини проекти, а одобрените ще получат финансиране от порядъка на 100-200 лв. с цел реализация.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
С листа от 28 кандидати коалиция "БСП - Обединена левица" се реги...
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
Слънчево и топло ще бъде времето днес
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).