Обсъждат проекта "Науката в Югоизточна Европа" в Общината

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
07:05 / 28.09.2012
377
Днес от 14:00 часа в Голяма зала на Община Бургас ще се проведе кръгла маса за обсъждане по проект "Науката в Югоизточна Европа" (SEE Science), по който Община Бургас е партньор.

В рамките на това събитие ще се представи проекта и резултатите от него до момента, както и концепцията за научен център от нов тип, който предстои да бъде изграден в Бургас. Ще се представят снимки от научни центрове в Европа, виртуалния научен център по проекта, пилотна дейност "отворена технологична лаборатория" за деца и ученици. Ще бъдат събрани мнения и препоръки относно бъдещия научен център в Бургас и участниците ще направят предложения за ефективността на дейностите по проекта.
Проектът SEE Science има за цел да стимулира интереса на младите хора към науката, технологиите и иновациите, като за целта ще се изгради мрежа на научните центрове в Югоизточна Европа.

Другите партньори по проекта са Община Дебрецен и Университетът в Дебрецен - Унгария; Център за научно образование (CSE) - Патра, Гърция; Център за изследвания - Югоизточна Европа (SEERC) - Солун, Гърция; Музеят на науките в Тренто (MUSE) - Италия; Мрежа на научните центрове (SCN) - Австрия; Център за научна и техническа информация (Schola LUDUS) - Словакия; Център за изследвания и анализи - София, България.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).