Обсъждат поведението на прокурора, който "върза кънките" на Стависки

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:13 / 02.02.2009
959
Днес дисциплинарен състав на Висшия съдебен съвет ще заседава по поведението на заместник ръководителя на Бургаската окръжна прокуратура Светослав Костов.

Бургаският обвинител № 1 стана обект на вниманието на висшите магистрати след като се фотографира пред екип на вестник „Морски труд" с кънки в ръка на ледената пързалка, веднага след произнасянето на ефективната присъда над фигуриста Максим Стависки. Снимката на заместник окръжният прокурор Светослав Костов с кънки в ръка стана повод за сериозни дебати сред гражданите и най-вече сред интернет потребителите. Във форумите бе поставена темата за двойните стандарти в правораздавателната ни система.

Светослав Костов е обвинител по най-знаковите процеси в Бургас през последните няколко години. До момента няма нито едно загубено дело в професионалната си практика.
Един от първите му процеси е срещу автокрадеца Стоян Атанасов и ръководената от него група за рекет. Следват делата срещу Георги Георгиев, който сгази с БМВ-то си двама младежи на крайбрежната алея, след погълнато голямо количество алкохол.

Три доживотни присъди осигури за убийците на жената на Митьо Очите, брат й и бодигарда им, които бяха взривени на 9 ноември 2001 година в Несебър.

Пак Костов бе в съдебната зала, когато започна процесът срещу известният несебърски наркобос Димитър Желязков- по прякор Митьяо Очите и членовете на престъпната му грипировка. Процесът приключи със споразумение, следствие на което Желязков изтърпява ефективна присъда от 4 години половина.

Костов участва и в обвинителния процес срещу фигуриста Максим Стависки, като настоя условната му присъда да бъде заменена с ефективна. Именно това решение на Апелативния съд в Бургас и последвалата снимка на ледената пързалка с кънки в ръка на обвинителя № 1 в Бургас стана причина поведението му да бъде обект на вниманието на ВСС в понеделник.

 


Виж коментарите (0)

Още по темата (39):
09.04.2019 Мануела Горсова разбирала 90% от нещата! Бащата: Моето момиче е борец
19.11.2016 Бащата на Мануела Горсова: Максим Стависки ми взе всичко
17.11.2016 Блъснатото от Максим Стависки момиче и до днес говори само с очи
21.03.2012 Красимир Горсов поиска възобновяване на делото заради несправедливо
наказание
22.12.2011 Мануела спечели делото срещу застрахователя на Стависки
27.10.2011 Мануела Горсова направи първите си крачки
Още новини от Новини от Бургас:
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...
Добри новини около бургаската детска болница
Американска яхтена компания ще прави плавателни съдове в Бургас
Успешно премина трето издание на Детския анимационен фестивал в Б...
Откриха канабис в 2 апартамента в Бургас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).