Обсъждаха готовността на черноморските общини за туристическия сезон

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
17:35 / 04.05.2011
537
Днес в Областна администрация Бургас се проведе работна среща на тема "Готовност на черноморските общини за туристическата 2011 ", председателствана от зам.-областния управител Златко Димитров и подготвена съвместно с Бургаска регионална туристическа камара /БРТК/. За участие бяха поканени кметовете на черноморските общини, представители на държавни институции, имащи отношение към нормалното протичане на сезона, неправителствени и браншови организации.

Присъстваха кметовете на община Созопол и Царево, зам. кметове от Несебър и Приморско, от Община Поморие - н-к отдел «Туризъм », нямаше представител от Община Бургас.

Участваха още: ОД на МВР - Бургас, директорът на Гранична полиция, н-к сектор Областно управление "Пожарна безопасност и защита на населението", Областно пътно управление /ОПУ/, директорът на Комисията за защита на потребителите - Бургас, Морска администрация, EVN и представители на браншовите организации.

При откриването на срещата г-н Димитров благодари на присъстващите и подчерта готовността на Областна администрация да посредничи между местната власт и институциите, свързани с подготовката и хода на туристическия сезон за своевременното решаване на всички възникнали проблеми, както при подготовката, така и по време на целия сезон.

В своето изказване, съорганизаторът на срещата г-н Иван Иванов - БРТК, направи анализ за моментната ситуация, проблемите и очакванията за лято' 2011.

Общините отчетоха, че са готови и одобрени търговските и транспортни схеми, издадени са разрешенията за таксиметровите услуги и е приключила категоризацията на туристическите обекти. Проблемна се оказа отново пътната инфраструктура, ремонтите на която все още не са приключили. ОПУ подчертаха, че те се движат по предварителен план, в момента наблягат на хоризонталните маркировки и вертикалните сигнализации. Г-н Димитров ги поздрави за усилената им работа и видимите резултати, относно подготовката и почистването на пътищата.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Американска яхтена компания започва ще прави плавателни съдове в ...
Успешно премина трето издание на Детския анимационен фестивал в Б...
Откриха канабис в 2 апартамента в Бургас
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
ВиК ремонт затваря част от улица "Пробуда"
С листа от 28 кандидати коалиция "БСП - Обединена левица" се реги...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).