Общо 11 тролейбуса ще се движат по двете нови линии в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:24 / 25.07.2011
3610
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
4 тролейбуса ще се движат по старата линия, а 7 по новата тролейбусна линия от днес. До ул. "Цар Пертър", до ж.п. гарата по един и същ маршрут ще се движат 11 тролейбуса. Това каза инж. Петко Драгнев, управител на ОП "Бургасбус" по повод въвеждането на две нови линии на тролейбусния транспорт. По старата линия тролеите ще се движат на 15 минути, по новата около 7. В участъка, където се застъпват превозните средства ще бъдат през 4-5 минути.

По думите на Драгнев още от миналата година е започнало разширение на тролейбусната мрежа. Идеята е жителите на к-с "Меден рудник" да могат по-лесно да стигат до ЦГЧ като Морската градина, до плажа, до трите големи училища-Механотехникума, Строителния и Техникума по обществено хранене, БСУ и Новата поща. "По този начин се надяваме, че ще се разшири и кръгът на ползващите тролейбусната мрежа и не на последно място ще се подобрят екологичните показатели на града. Използването на електротранспорт в ЦГЧ и в по-голямата част от града ще бъде за сметка на дизеловите автомобили, които замърсяват повече въздуха в сравнение с електротранспорта", поясни Драгнев.

От днес до 31 юли е в сила експериментално разписание на тролейбусните линии. Това се налага, за да се види какъв ще е пътникопотокът и да се види по коя линия да се засили броят на тролейбусите, които ще обслужват съответните маршрути. До този момент не са закупени нови тролейбуси, като предстои закупуването на такива, но това ще бъде в по-дългосрочен план, защото сега средствата са били изразходвани за разширение на мрежата. "Вървим към подобряване на парка и увеличаване броя на тролейбусите", добави Драгнев.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)

Още по темата (5):
13.09.2013 Подписват договора за новите тролеи във Варна
27.07.2011 Успешно преминаха пробите на тролеите по новата разширена мрежа
27.07.2011 Кметът пусна официално новата тролейбусна линия
27.07.2011 Возят безплатно бургазлии по новата тролейбусна линия Т2
25.07.2011 В Бургас пускат две нови тролейбусни линии
Още новини от Новини от Бургас:
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day
Затварят за дълго време тази улица в Бургас
Интересно събитие предстои в Бургас
Младежи от Бургаско пътуваха безплатно в Европа с инициатива на Е...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).