Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Общинският съвет заседава днес, решават редица важни въпроси
Автор: Екип Burgas24.bg 09:16 / 22.04.2010Коментари (0)531
© Burgas24.bg
Бургаският общински съвет ще заседава днес. В проектодневния ред са включени 58 точки. Очаква се общинският съвет да даде съгласие Община Бургас да кандидатства с проектно предложение с работно заглавие „Проект за интегриран обществен транспорт на Бургас" по ОП „Регионално развитие" за модернизация на градския транспорт.

Съветниците ще разгледат и споразумение за партньорство между девет общини в Бургаска област за разработване на проектно предложение "Изграждане на регионална система за управление на отпадъци в регион Бургас". Местният парламент трябва да гласува и допълнително финансиране за изпълнение на обновителни и ремонтни дейности на Казиното и откритата сцена "Охлюва" в Приморския парк в размер до 500 000 лева. Общинският съветник Валентин Касабов предлага да се гласува изменение и допълнение на Наредбата за организация и управление на гробищните паркове, с които да се определят подходящите места за погребения на домашни любимци на територията на Гробищния парк.

Общинските съветници ще приемат и Програма за детето за 2010 година. Съветниците трябва да приемат и годишните финансови отчети за 2009 година на търговските дружества със сто процента общинско участие. Ще бъде избран и нов управител на общинската фирма „Бургаски пазари".

Поради неизпълнение на ангажиментите ще бъде прекратен договорът за концесия на „Глобал технолоджи къмпани" за централния площад „Св. Св. Кирил и Методий", където концесионерът трябваше да изгради подземен паркинг. Администрацията предлага на Общинския съвет да даде съгласието си общината да поиска от държавата предоставяне на част от терена на Войскови район в комплекс „Изгрев".

Кметът Димитър Николов предлага преобразуване на „ПСФК Черноморец - Бургас" АД, с което дейността на едноименния футболен клуб в спортен аспект да бъде разграничена от дейността по изграждане на спортния комплекс и управлението на имота. Това може да стане чрез учредяването на ново дружество, при отделяне на част от имуществото на старото, а именно Спортен комплекс "Черноморец". Новото дружество ще се занимава единствено с изграждане, управление и стопанисване на Спортен комплекс "Черноморец", а акционерите в него ще останат същите - Община Бургас и "Петрол Холдинг" АД, при равно участие в капитала - 50 на 50%, посочват от администрацията. Заседанието на Общинския съвет започва в 10.00 часа.

Източник: Агенция "Фокус"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Грипна епидемия обхвана страната
Процедурата за избор на нов главен прокурор
Телефонни измами
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: