Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Меден рудник"
©
Общинските съветници подкрепиха докладната записка на кмета Димитър Николов за определяне на трасето за южен обход на ж.к. "Меден рудник“. Решението е свързано с реализация на пътна инфраструктура от първостепенната улична мрежа на Бургас, която ще доведе до облекчаване на пътния поток, безконфликтно транспортно обслужване на прилежащите жилищни зони, както и бързо и безпрепятствено извеждане на трафика от града.

Предвижда се изграждане на пътна връзка на ж.к. "Меден Рудник“ до републикански път І-9 "ГКПП Дуранкулак – Бургас – ГКПП Малко Търново“ с четири ленти за движение, кръгово кръстовище при обвръзката му с уличната регулация на жилищния комплекс и пътен възел на две нива, тип "тромпет“, при връзката с път І-9. Дължината на пътната връзка е 2400 м, а габаритите на пътя 20 м.

"Меден рудник“ е най-големият жилищен комплекс на територията на Бургас с население от над 60 000 жители - предимно младо и работоспособно население. Голяма част от жителите на комплекса работят в централната градска част на града, в пристанищните терминали, летището, в големите търговски центрове и обслужващи зони, в индустриалните зони и по Черноморието. Всички зони за труд са на отстояние от комплекса и изискват придвижване с транспорт. Трудовата заетост предполага голям поток от трудови пътувания от и към комплекса.

С нарастването на населението на комплекса в резултат на усвояване на нови жилищни територии, както и разширяването на производствените зони и изградените нови мощности в тях в последните 25 години се увеличава значително интензивността на движението на територията на комплекса, а това води и до значително увеличаване на броя на моторните превозни средства на домакинство.

Създаването на добри условия за връзка и транспортна обезпеченост на територията е едно от съществените условия за развитие на бизнеса и подобряване на средата за труд и обитаване.

Решаването на проблемите, свързани с трафика, с намаляване на предпоставките за възникване на ПТП, създаването на пълноценна и устойчива градска среда, осигуряване на адекватни условия за обитаване и труд и безопасна инфраструктура са основни приоритети в политиката на Община Бургас.

Към момента комплексът е свързан с пътища от републиканската пътна мрежа и улици от първостепенната мрежа на Бургас главно през една точка: Бургас – Средец-Созопол, който е пресечна точка на републикански пътища - път I-9 и II-79.

Трасето на новата пътна връзка е съгласувано с РИОСВ-Бургас, Агенция пътна инфраструктура, дирекция "Инфраструктурата на отбраната“ към Министерство на отбраната, ВиК ЕАД и с Електроразпределение Юг.

Проблемите с трафика и адекватното транспортно обслужване са от значителен обществен интерес, поради което се допуска предварително изпълнение на решението.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Грипна епидемия обхвана страната
Процедурата за избор на нов главен прокурор
Телефонни измами
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: