Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Общинските съвтеници на ГЕРБ-Бургас изчистиха името "общински съветник"
Автор: Екип Burgas24.bg 13:27 / 10.12.2008Коментари (0)476
© Burgas24.bg
Общинските съветници от ПП ГЕРБ към Общински съвет Бургас направиха отчет на работата си за изминалата една година в местния парламент. Те застанаха "очи в очи" със журналисти, членове на партията и обикновени граждани. Инициативата е част от Националния публичен отчет на ПП ГЕРБ "Една година открито управление".

Задоволството си от работата на общинските съветници на ГЕРБ през първата година от мандата им в местния парламент изрази областния председател Димитър Бойчев. Според него най-важното, което са направили колегите му е да изчистят името „ общински съветник, станало нарицателноза това, което "не трябва да бъде един съветник".

Над 30 докладни записки са внесли съветниците на ГЕРБ, отчете водачът им Димитър Людиев. По-голямата част от тях са били подкрепени от колегите им от другите политически сили. По предложение на съветниците от ГЕРБ са направени още нова наредба за реда и начина за провеждане на обществени обсъждания; Отчет за състоянието на общинската собственост и управлението й; Изготвя се кадастър на зелените площи; Изготвя се програма за адаптиране на сгради за достъп на трудноподвижни хора; Започна по-доброто изпълнение на договора със сметопочистващата фирма „ Титан" по отношение техническото оборудване; Отреден е терен за строителство на детска градина в кв. Лозово и вече започна строителството й; Отпуснати бяха средства за изграждането на открит канал в кв. Долно Езерово и започна реализацията му.

Интернет-страницата на ОбС - Бургас е създадена по предложение на ГЕРБ; Бяха премахнати контрольорите от общинските дружества; прецизирани са категориите хора, които могат да кандидатстват за общинско жилище.

Изготвена е и приета общинска програма за овладяване на популацията с безстопанствените кучета 2008-2011 г ч
Изготвене правилник за реда за предоставяне на безвъзмездни финансови помощи за социално слаби граждаи, Приета е Декларацияза лошото управление на МБАЛ - Бургас.

В отчета имаи неизпълнени обещания и ангажименти. Сред тях забавяне създаването на карта с общинските имоти в сайта на Община Бургас, което трябваше да стане до 1 октомври 2008 г ; Не е спазено обещанието от предизборната кампания за изграждането на велосипедни алеи на територията на града; не е достатъчно активно взаимодействието между общинските съветници и младежките структури в Община Бургас, както и недостатъчна работа в полза на хората от съставните селища на общината.

Новият водач на групата общински съветници на ГЕРБ през следващата година Дияна Йордановабе категорична , че ще продължи рабогага им по подобряване контактите с хората в отделните населени места и комплексите, з ада се научат проблемите им и да се реагира адектавно. Ще продължи и подкрепата на добрите идеи на общинската администрация, но същевременно ще се „ диша във врата й", за да може да се ускори изпълнението наотделните ангажименти.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
Парламентарни избори октомври 2024 г.
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: