Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Общинските съветници ще проведат своето последно заседание
Автор: Екип Burgas24.bg 09:51 / 13.09.2011Коментари (0)1160
© Burgas24.bg
Настоящият общински съвет в Бургас ще се събере за своето последно заседание в настоящият си състав днес от 10.00 часа. В дневния ред са включени за разглеждане общо 83 докладни записки. Първите три докладни са свързани с решения за удостояване със званието «почетен гражданин на Бургас» на трима граждани: поета Янаки Петров Иванов-посмъртно, на писателите Иван Бубалов, Димитър Костадинов и Георги Влахов и на диригента Светла Стоева.

Общинските съветници ще приемат и отчета за изпълнението на бюджета за първите шест месеца на тази година. Предстои да бъде одобрено предложението на зам.- кмета Атанаска Николова за кандидатстване на общината с проект за безвъзмездна финансова помощ по ОП "Околна среда" за изграждане на водопровод и канализация на квартал Крайморие.

Предстои и приемането на стратегията за устойчиво енергийно развитие на Община Бургас. Зам.-кметът д-р Лорис Мануелян предлага на одобрението на съветниците Общинската стратегия за превенция и контрол на сексуално предавани инфекции ХИВ / СПИН за периода 2011- 2015 година.

Съветниците трябва да решат дали да одобрят докладната на председателя на Общинския съвет Снежина Маджарова за обявяване на нов конкурс са избор на общински посредник. По избора но общински посредник докладна са внесли и общинските съветници "Независими" , които смятат, че фигурата на обществения посредник е излишна и предлагат неговата дейност да се извършва от общинска администрация и да се докладна на общинските съветници.

Съветниците ще гледат и предложението на кмета Димитър Николов да бъде открит Център за социална рехабилитация и интеграция в квартал Победа за 15 нуждаещи се лица. Други доклади от социалната сфера са също така разкриване на Център за социална рехабилитация и интеграция на лица пострадали от насилие също за 15 души , разкриване на Център за настаняване от семеен тип в к-с "Славейков" за седем деца на възраст от 7 до 14 години както и Център за временно настаняване за хора без подслон.

По време на последното заседание ще бъде представен отчетът за дейността на Общинския съвет и неговите комисии за периода от март до август тази година. Голяма част от докладните са свързани с имоти и земи общинска собственост относно прекратяване на съсобственост, промяна на предназначението, предоставяне право на строеж, продажба на общински жилища на техните наематели и предоставяне на наем. 24 докладни са включени по предложение на зам.-кмета д-р Лорис Мануелян за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ в помощ на нуждаещи се бургазлии, като предвидените сучи са различни от хиляда до петстотин лева.

Източник: Радио "Фокус"








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Български тенис
Катастрофи в България
Отношенията София-Скопие
Международен технически панаир 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: