Общинските съветници ПП ГЕРБ-Бургас: Трябва да има картинг писта в града

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
14:53 / 02.12.2010
755
През последните години Бургас се развива много бързо както в областта на туризма, така и в областта на спорта. Общинските съветници от ПП ГЕРБ предлагат на предстоящата сесия на 9 декември, общинската администрация да отреди терен с размер 50 дка. за проектиране и изграждане на картинг писта . Тя ще бъде не само за обществено ползване, а и за провеждане на републикански и международни състезания.

Според съветниците от ПП ГЕРБ необходимостта от атрактивни съоръжения нараства, както и изискванията на все повече млади хора живеещи в морския град. Автомобилният спорт е съвременен, развива се бързо и завладява все повече младежи в града. От ПП ГЕРБ отбелязват, че този спорт не е само за забавление, но има и възпитателен ефект. Идеята е всеки да покаже уменията си на спортно управление на автомобил не на улицата, а на обезопасено място, каквото е картинг пистата.
Във всеки по-голям град има изградена картинг писта и е време най-добрият град за живеене в България да има подобно съоръжение.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
Важно! Затварят част от пътя от "Ветрен" към Бургас
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...
Добри новини около бургаската детска болница
Американска яхтена компания ще прави плавателни съдове в Бургас
Успешно премина трето издание на Детския анимационен фестивал в Б...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).