Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Общински съветник сигнализира прокуратурата за действия на Община Бургас
©
Сигнал до прокуратурата относно съмнения за извършване на престъпление на длъжностно лице в Община Бургас подаде общинският съветник Александър Койчев.

Повод за това е докладна записка на заместник-кмета Чанка Коралска, свързана с изграждането на етажен паркинг в ж.к. "Възраждане“. В документацията е посочено, че това предложение на общината е разгледано на заседание на Общинския експертен съвет по устройство на територията (ОЕСУТ), проведено на 4 септември и той е изразил положително становище. В Общински съвет–Бургас обаче са постъпили писма от Камарата на архитектите и от Съюза на архитектите, които посочват, че подобна точка не е била включена в дневния ред на заседанието, а техни представители са членове на ОЕСУТ. Те посочват, че няма как да са дали положително становище на нещо, което не е било разглеждано изобщо. 

Съветникът от "Възраждане“ посочва, че съставът на ОЕСУТ, дневният ред, изготвянето на протокол и правилата за свикване на заседание са строго разписани в заповед на кмета на Община Бургас. Така например, дневният ред трябва да бъде изпратен на всички членове поне един ден преди самото заседание. За спазването на тези правила отговоря главният архитект Тихомир Райчев, а контролът по изпълнение на заповедта е възложен на заместник-кмета Чанка Коралска.

"По време на комисии към общинския съвет чухме странни обяснения от страна на общината – че се наложило да се съберат извънредно, защото докладната била внесена впоследствие и т.н. Аз не приемам това обяснение, защото нямаше нищо спешно в тази докладна записка и тя можеше да бъде отложена и разгледана от ОЕСУТ. Отделно, така администрацията подвежда съветниците, че архитектите са дали положително становище, а това не е вярно. Остават съмнения и за извършено престъпление по отношение на протокола на заседанието“ посочва Александър Койчев.

Той очаква прокуратурата да извърши проверка, защото в случая е налице обосновано предположение за извършено престъпление по чл.311 от Наказателния кодекс, а именно: съставяне от длъжностно лице в кръга на службата му на официален документ, в който са удостоверени неверни обстоятелства или изявления, с цел да бъде използван този документ като доказателство за тия обстоятелства или изявления.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Поскъпване на хранителните продукти
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Световна черна хроника
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: