Общините искат закон за публично-частните партньорства

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
17:08 / 18.06.2010
563
"Да бъде създаден специализиран закон за публично-частни партньорства като една от най- ефективните антикризисни мерки". Около тази позиция се обединиха днес в парламента участниците в кръгла маса "Законодателни инициативи за насърчаване на ПЧП в България".

Срещата се организира от Сдружението на общините от Югоизточен регион, евродепутатът Илияна Иванова и е по инициатива на общините Бургас и Стара Загора.

Според кмета на Бургас Димитър Николов, липсата на закон е една от причините да не се използва достатъчно потенциала на ПЧП. Участниците във форума се обединиха около финален документ, в който освен създаването на закон за ПЧП, поискаха да имат свои представители в създадената работна група за подготовката му.

Те мотивираха общата си позиция с отговорността, която местните власти носят по отношение предоставянето на качествени публични услуги и изграждането на модерна инфраструктура, нарастващите очаквания на обществото и в същото време ограничения публичен ресурс.

Трудностите, пред които са изправени българските общини в условията на криза и необходимостта от интегриране на различни инструменти за постигане на местните приоритети и цели, са част от мотивите за общото им предложение за изработването на закон за ПЧП.

Финалният документ ще бъде входиран в Министерски съвет и Сдружението на общините в България.

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Румънец си помисли, че може да шофира напушен, закопчаха го в Кру...
Закопчаха криминален тип, обрал магазин в "Меден рудник"
Ето какво ще бъде времето днес
Важно! Затварят част от пътя от "Ветрен" към Бургас
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).