Общината започна процедура по избор на фирма- консултант за регионалното депо

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:02 / 25.08.2011
1194
Община Бургас е започнала процедура по избор на фирма- консултант за изграждането на регионалното депо, каза кметът Димитър Николов, след подписването на договора за получаване на безвъзмездното финансиране за изграждането му. След това ще бъде обявена и процедура и за изпълнител на строително-монтажните дейности. Веднага след като бъде готова първата клетка на депото ще започне закриване и рекултивация на старото депо, увери Николов.

Площадката на новото регионално депо ще е в землището на село Полски извор, община Камено. В регионалното депо ще има пречиствателна станция, съоръжения за разделяне, сепариране, рециклиране и за компостиране и за оползотворяване на биоразградими отпадъци.

Освен това и механизация за рециклиране на строителни и едрогабаритни отпадъци. Предстои да бъдат изградени две претоварни станции едната на територията на община Несебър, а другата на територията на община Камено, обясни зам.-кметът Атанаска Николова. На въпрос дали новото по-модерно депо ще увеличи цената на такса смет за общините, особено на тези, които са по- далеч и превозват на големи разстояния Николова каза, че това най- вероятно ще се случи, тъй като сега в малките общини таксата е минимална и в действителност не покрива разходите. При всички случаи облаче новата цена ще е социално поносима, посочи Николова. Някои от кметовете на общините, обаче заявиха, че при тях в следващите четири години таксата за населението няма да бъде повишавана.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
ВиК ремонт затваря част от улица "Пробуда"
С листа от 28 кандидати коалиция "БСП - Обединена левица" се реги...
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
Слънчево и топло ще бъде времето днес
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).