Общината забрани използването на пиротехника за празниците

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
11:03 / 10.12.2009
1299
Кметът Димитър Николов забрани употребата и нерегламентираната продажба на пиротехнически изделия на територията на община Бургас по време на коледните и новогодишни празници. Според точната формулировка на кметската заповед, се забранява употребата на пиротехнически изделия с увеселителна цел и други запалителни материали, паленето на огън и хвърлянето на горящи предмети на обществени места.

Забранява се също така извършването на търговска дейност с всички видове пиротехнически изделия с увеселителна цел без съответното разрешение, извън разрешените /определените/ за целта места, съобразно разпоредбите на Закона за контрол над взривните вещества, огнестрелните оръжия и боеприпасите.

При неизпълнение на настоящата заповед, на нарушителите и на лицата, допуснали извършване на нарушение, ще се търси административно-наказателна отговорност.

Заповедта е връчена на Регионално звено "Полиция" при Областна Дирекция на МВР - гр. Бургас и Дирекция "Управление при кризи, обществен ред и сигурност" при Община Бургас, за сведение и изпълнение.
Общинска администрация се обръща към всички бургаски родители с призив да поговорят с децата си и да им обяснят възможните последствия от невнимателното боравене и въобще от боравенето с пиротехнически материали.


Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Бургас:
Чанка Коралска е временно изпълняващ длъжността кмет на Бургас
Община Бургас ще поиска от държавата да стопанисва този път
Първите крачки за изграждането на етажен паркинг във "Възраждане"...
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...
Без паника! Тестват Националната система за ранно предупреждение ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).