Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Общината успяла да съхрани социалните дейности въпреки кризата
Автор: Екип Burgas24.bg 09:28 / 21.07.2010Коментари (0)657
© Burgas24.bg
Началникът на отдел "Социални дейности" в Община Бургас Мая Казанджиева каза, че въпреки кризата успяват да съхранят социалните дейности и услуги. По искане на кмета Димитър Николов е направен разчет за искане за дофинансиране за някои от социалните звена.

"Възложено ни беше да огледаме всички пера и възможност да останат дейностите да функционират без да се налагат съкращения. С радост мога да каже, че нямаме съкратени дейности или персонал. Изключение прави единствено щатния персонал на дома за деца лишени от родителски грижи "Ал. Г. Коджакафалията", каза Казанджиева.

Тя припомни, че в началото на мандата на новото общинско ръководство домът е бил с капацитет за 140 деца и щатен персонал за 43-ма служители . Вследствие на започналата реформа за намаляване броя на децата в институциите и тяхното извеждане към момента реалния брой на възпитаниците там е 70. През април е получена и заповед на министерство на труда и социалната политика за официално намаляне на капацитета на дома.

Към този момент капацитетът на дома е за 72 деца. Съответно това налага и намаляне на броя на персонала, който се грижи за децата, посочи Казанджиева. С решение на общинския съвет персоналът е намален с шест щатни бройки. Десетки са социалните услуги, които община Бургас предлага на гражданите. Такава услуга е дори посещението на децата в детските градини и ясли тъй като родителите им не плащат реалния размер на издръжката им.

"Опитваме се да покриваме нуждите на всички целеви групи. За децата в риск и за деца на улицата имаме комплекс за социални услуги за децата и семейства съставен от две части- Център за обществена подкрепа, където се работи и с родителите и малък дневен център за деца с увреждания, и отделно Център за работа с деца на улицата. Работят дневния център за деца с увреждания "Св.Николай Чудотворец", както и Център за настаняване от семеен тип, който беше един от първите в страната "Ронкали". За възрастните хора функционира институцията дом за стари хора "Цвета и Анка Върбанови", за младежите две защитени жилища - за лица с умствени увреждания в квартал "Акациите" и защитено жилище за лица в риск, за млади хора, които напускат институциите и нямат свои близки и роднини където да пребивават", посочи Мая Казанджиева. Отделно има детска млечна кухня и социален патронаж .

"За всичко това успяваме до този момент да се погрижим, вече мина средата на годината и да се надяваме, че ще успеем да финализираме гази тежка финансова година, да съхраним персонала и услугите, и потребителите да получават това, от което имат нужда, и за което ние полагаме толкова усилия", каза Казанджиева.

Източник: Агенция "Фокус"








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Катастрофи в България
Влизането на България в Шенген
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: