Общината търси пари за видеонаблюдение

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
14:55 / 03.03.2010
986
Общината търси средства за реализация на проекта за видeонаблюдение в Бургас, каза кметът Димитър Николов. „Проектът за видеонаблюдение е изготвен и е готов техническият му вариант. Проблемът е, че липсва финансиране", посочи кметът.

За обезпечаване на изграждането на цялото видеонаблюдение на територията на града са необходими грубо до около 4 милиона лева, с които общината не разполага в момента, каза още Димитър Николов. Той допълни, че администрацията е изпратила писмо до Министерството на вътрешните работи, тъй като в други градове - Пловдив и Варна, видеонаблюдението е финансирано от министерството.

Заради икономическата криза и трудностите по финансирането обаче, в момента държавата не може да осигури средства за този проект, затова общината търси други източници на финансиране.

По проекта за интегриран градски транспорт, по който общината получи техническа помощ по програма „Джаспърс", ще бъдат осигурени около 700 000 лева за изграждането на видеонаблюдение. „Останалите средства трябва да бъдат съфинансирани от общинския бюджет. В момента има заложени само 200 000 лева, така че търсим средства", каза кметът на Бургас.

Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
Нещо ново тръгва от Бургас
Чанка Коралска е временно изпълняващ длъжността кмет на Бургас
Община Бургас ще поиска от държавата да стопанисва този път
Първите крачки за изграждането на етажен паркинг във "Възраждане"...
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).