Общината с конкурс за отдаване под наем на част от поземлен имот

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
07:00 / 01.08.2011
661
Община Бургас открива процедура за провеждане на публично оповестен КОНКУРС за отдаване под наем за срок от 10 (десет) години на част от поземлен имот с идентификатор 07079. 622.15 по КК на гр. Бургас, с площ 4500 (четири хиляди и петстотин.) кв. м и съседи, находящ се в парк "Езеро", гр. Бургас, отреден за спорт, за изграждане на две игрища за мини футбол, всяко с размери 20/45 (двадесет на четиридесет и пет) метра и поставяне на преместваеми модулни съблекални и помещения за обслужващи дейности с обща площ до 90 (деветдесет) кв. м, в северната част на имота. Общата площ на двете игрища и обслужващите зони е 4 500 (четири хиляди петстотин) кв. м.

Определена е начална конкурсна месечна наемна цена в размер на 1 000 (хиляда) лева без ДДС. Имотът ще се ползва за спорт.

Определени са следните условия и изисквания, на които следва да отговаря всеки кандидат:

Кандидатите да отговарят на следните условия: Да са регистрирани като търговски дружества или като дружества по законодателството на държава членка на Европейския съюз или на държава страна по Споразумението за Европейско икономическо пространство; Да нямат парични задължения към държавата по смисъла на чл. 162, ал. 2 от Данъчно-осигурителен процесуален кодекс, установени с влязъл в сила акт на компетентен орган, освен ако не е допуснато разсрочване или отсрочване на задълженията; Да нямат задължения към Община Бургас; Да не са в производство по несъстоятелност или ликвидация; Да докажат финансови възможности за изпълнение на възложените СМР. Като доказателство може да служи и банков документ за подкрепа на проекта. Липсата на финансови възможности е основание за отстраняване на кандидатите.
Да представи доказателства за извършване на подобен вид дейност;

Кандидатът да предложи инвестиция за изграждане на две игрища за мини футбол по проект, съгласуван с Община Бургас. В проекта да се предвиди освен изграждането на двете игрища за мини футбол и ограда, осветление, паркинг в източната част, детски кът и поставяне на преместваеми модулни съблекални и помещения за обслужващи дейности с площ не по-голяма от 90 (деветдесет) кв. м. Размерът на инвестицията да бъде не по-малък от 150 000 (сто и петдесет хиляди) хиляди лева без ДДС.

Да поеме всички разходи за ел. енергия, вода, поддръжка на прилежащата зелена площ и други консумативи в наетият обект.

Да поеме задължение и осигури безплатно ползване на съоръжението минимум 4 /четири/ часа дневно за спортни занимания на деца и ученици по график, съгласуван с ОП "Спортни имоти, паркинги и гаражи".

След приключване на договора всички изградени съоръжения остават в собственост на Община Бургас.
Кандидатът, или свързано с него лице не е бил участник, несключил договор по реда на чл. 53, ал. 2 от НРПУРОИВ.
Определям следните критерии и метод за оценка на предложенията:

К1- предлагана месечна наемна цена без ДДС - от 1 до 50 точки (тежест N1 - 0.7); К2 - размер на инвестицията (в лева), която ще бъде вложена в спортната площадка за привеждането и във вид годен за експлоатация - от 1 до 50 точки (тежест N2 - 0.2); К3 - срок за изпълнение на строителството (засича се срока от датата на влизане в сила на разрешението за строеж) - от 1 до 50 точки (тежест N3 - 0.1). Комплексната оценка на предложенията на допуснатите кандидати се извършва по формулата:

К = К1 х N1 + К2 х N2+ К3 х N3

Определям срок на валидност на предложенията - не по-кратък от 90 дни от депозирането им.

Определям размер на депозита за участие в конкурсната процедура - 3 000 (три хиляди) лева, които да бъдат внесени по банкова сметка на Община Бургас, при "Общинска банка" АД - клон Бургас: BIC SOMBBGSF, BG 89 SOMB 9130 33 23996501.

Определям цена на конкурсната документация - 110 (сто и десет) лева без ДДС, внесени в касата в Центъра за административно обслужване (ЦАО), невъзстановими след приключване на процедурата. Документацията за участие в конкурса се закупува от Центъра за административно обслужване на Община Бургас, ул. "Александровска" № 26, всеки работен ден до 31.08.2011 г., от 10:00 до 16:00 часа.
Предложения за участие се подават в Центъра за административно обслужване лично от кандидатите или от техни упълномощени представители, в запечатан непрозрачен плик, с ненарушена цялост, всеки работен ден, от 10:00 до 16:00 часа, в срок до 01.09.2011 г.

Предложенията на кандидатите да са изготвени и представени съгласно Образец-предложение (Приложение №1), неразделна част от конкурсната документация.

Разглеждане, оценяване и класиране на предложенията ще се извърши на 02.09.2011г., от 10:00 часа, в сградата на Община Бургас, на ул. "Александровска" №26, ет. 1, стая №111.
Утвърждавам конкурсна документация, както следва: Образец-предложение - Приложение №1; Критерии и методика за оценяване на предложенията - Приложение №2; Проект на договор - Приложение №3; Декларация - Приложение №4-1; Декларация - Приложение №4-2 и Копие от настоящата заповед.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
ВиК ремонт затваря част от улица "Пробуда"
С листа от 28 кандидати коалиция "БСП - Обединена левица" се реги...
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
Слънчево и топло ще бъде времето днес
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).