Общината получава възможност да модернизира базата на ПГТ-Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:51 / 17.02.2016
1444
Бивши и настоящи ученици от
ПГТ:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Правителството предостави на община Бургас сградите и прилежащия им терен, които се ползват от Професионалната гимназия по транспорт в града. Решението ще позволи местна власт да кандидатства с проект по ОП "Региони в растеж" за подобряване на условията за предоставяне на образователни услуги чрез подобряване на училищната инфраструктура.

Управляван от Национална компания "Железопътна инфраструктура" имот - публична държавна собственост, е обявен за частна държавна собственост. Теренът с площ 1,2 дка е в Асеновград и няма функционално и технологично значение за сигурността и осъществяването на железопътните превози.

Поради отпаднала нужда от Военномедицинска академия беше отнето правото на управление върху имот - публична държавна собственост, в с. Нареченски бани, община Асеновград. Теренът от близо 23 дка и пет сгради в него е предоставен на ВМА през 2009 г. за болница за долекуване, продължително лечение и рехабилитация. Сградният фонд е силно амортизиран и негоден за ползване без извършване на основен ремонт и реконструкция. Имотът бе обявен за частна държавна собственост и бе предоставен за управление на Министерството на отбраната. Днешното решение на правителството създава възможност за извършване на разпоредителни действия - продажба чрез търг, с цел реализиране на приходи в държавния бюджет.

Министерският съвет отмени решение от 2008 г. за увеличаване на капитала на "Военно издателство" ЕООД с непарична вноска, представляваща недвижим имот (част от сградата на ул. Иван Вазов" №12 в София) и движими вещи - частна държавна собственост. Към момента решението от 2008 г. не е изпълнено в неговата цялост и отмяната му ще позволи да бъдат отстранени документалните несъответствия по отношение собствеността на имота, с оглед актуализация на акта за частна държавна собственост и коректно отразяване в кадастралната карта. Имотът остава в управление на Министерството на отбраната.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...
Без паника! Тестват Националната система за ранно предупреждение ...
Румънец си помисли, че може да шофира напушен, закопчаха го в Кру...
Закопчаха криминален тип, обрал магазин в "Меден рудник"
Ето какво ще бъде времето днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).