Общината пита бургазлии искат ли синя зона

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:26 / 31.03.2009
1742
На 1 април в Бургас започва допитване по въпроса за въвеждане на зони за краткотрайно паркиране - т.нар. „сини зони". Инициатори на акцията са Община Бургас, общественият посредник на Бургас и общинско предприятие „Спортни имоти, паркинги и гаражи".

Специално подготвените за този случай анкети ще могат да се попълнят върху хартиен носител в териториалните дирекции, туристическия информационен център, данъчното поделение в ТД „Приморие" и в селските кметства на община Бургас. Водят се разговори с таксиметровите компании в града, за да може допитването да се провежда и сред техните клиенти. В електронен вариант анкетата ще бъде публикувана в сайта на Община Бургас и в електронната страница на омбудсмана. Проучването ще трае 30 дни.

На сайта www.burgas.bg вече беше качен предварителен кратък вариант на анкетата, в който повечето читатели казаха своето „да" на синята зона.

Новият вариант на допитването съдържа специфични въпроси за това в кои части на града трябва да се въведе синя зона, кои улици в централна градска част да влизат в нейния обхват, каква да бъде цената за едночасов престой и как да се заплаща този вид услуга.

Въвеждането на синя зона представлява алтернатива на масовото безразборно паркиране, особено в централна градска част, която отчита нуждите за служебен абонамент и паркоместа за инвалиди. Тя може да удовлетвори нуждите за достъп и бързо паркиране на работещите и да гарантира свободния и безплатен достъп на домакинствата, живеещи в обхвата й. Чрез въвеждането на синя зона може да се оптимизира градският трафик и да се гарантира пешеходното пространство за безопасно движение по тротоарите, които в момента не се ползват по предназначение. Не на последно място, синята зона има потенциала да намали броя на инцидентите, вследствие на трафика и/или агресията по пътищата.


Виж коментарите (0)

Още по темата (86):
19.08.2022 Улесняват бургазлии с паркирането
04.05.2022 В "Лазур" настояват "Зелената" зона да функционира през цялата година
28.04.2022 Важно! "Зелената" зона в Бургас започва да работи след дни!
01.03.2022 В наш областен град няма да слагат скоби на луксозни автомобили
11.01.2022 Промени, касаещи шофьорите, предстои да бъдат въведени първо в София и
Бургас
01.10.2021 От днес без "Зелена" зона в Бургас
Още новини от Новини от Бургас:
Важно! Затварят част от пътя от "Ветрен" към Бургас
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...
Добри новини около бургаската детска болница
Американска яхтена компания ще прави плавателни съдове в Бургас
Успешно премина трето издание на Детския анимационен фестивал в Б...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).