Общината организира конференция за детското възпитание

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:03 / 16.11.2009
576
Община Бургас организира научна конференция с международно участие, на тема „Предучилищното детство и отговорностите на съвременното общество". Тя е посветена на празника на града Никулден и ще се проведе в дните от 25 до 27 ноември 2009 г. в сградата на Бургаски свободен университет, под патронажа на Йорданка Фандъкова - министър на образованието и науката.

С доклади и изказвания в конференцията ще вземат участие утвърдени университетски преподаватели и специалисти в областта на предучилищното възпитание от страната и чужбина. Сред тях са доц. д-р Елена Ривина - Център „Предучилищно възпитание" - Москва, проф. д-р Снежана Мирасчиева -Университет „Гоце Делчев" - Щип, доц. дпн. Христо Кючуков от Нитра - Словакия, доц. д-р Камелия Галчева - ПУ „Паисий Хилендарски", докторанти, директори и преподаватели от детски заведения.

Четенията ще се осъществят в три научни секции в рамките на два дни - 25-26 ноември. Ще бъдат разисквани проблемите на държавната политика и образователна стратегия в системата на предучилищното възпитание, квалификацията на педагогическите кадри, традициите и новаторството в предучилищното образование и възпитание.

Като съпровождащи конференцията събития са предвидени два концерта с участието на възпитаници на бургаски детски заведения. Те ще се проведат в залата на Дом на културата „Лукойл" и в храм „Св. Св. Кирил и Методий" - Бургас. Пред гостите и участниците в конференцията ще бъдат демонстрирани открити занятия в три детски заведения, на тема: „Религиозното възпитание в предучилищна възраст", „Театърът като арттерапия", „Развитие на речта - български език".


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...
Без паника! Тестват Националната система за ранно предупреждение ...
Румънец си помисли, че може да шофира напушен, закопчаха го в Кру...
Закопчаха криминален тип, обрал магазин в "Меден рудник"
Ето какво ще бъде времето днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).