Общината изразходвала много средства за възстановяване на шахти след кражби на капаци

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
16:15 / 09.03.2012
621
През последните няколко месеца нямаме информация за масови кражби на капаци на шахти, но през последните няколко години това беше честа практика и е факт, че много средства община Бургас изразходи за възстановяване след такъв тип посегателства. Това каза Стефан Минчев, началник отдел "Връзки с обществеността и протокол" в община Бургас.

"Това няма как да не се направи тъй като са поставени в опасност както пешеходците, така и водачите на автомобили заради липсващите капаци на шахти. Преди около две години при масова нощна акция изчезнаха над 50 кръгли капака от к-с "Меден рудник". Това беше определено организирана акция, тогава кметът Николов разпореди много сериозна проверка. Проверяващи екипи стигнаха дори до пристанището, тъй като по една случайност точно тогава имаше натоварен със скрап кораб, който на следващия ден трябваше да отпътува от бургаския порт", каза още той.

Допълнителни проверки са правени и след този случай на пунктовете за изкупуване на метали в Бургас. "Имаше един дисциплиниращ ефект след нареждането на кмета, но спорадично се случва да изчезва по няколко капака", обясни Минчев. Териториалните директори правят обходи в поверените им райони като съблюдават за подобни посегателства. "Разчитаме на сигнали от граждани, които ни помагат по най-бързия начин да реагираме и да обезопасим съответния участък, да се възстанови липсващият капак на шахта или да бъде подаден сигнал към водоснабдителното дружество, тъй като и те имат отговорност към този тип съоръжения", допълни той.

Минчев призова гражданите да сигнализират бързо при подобен проблем на телефона на дежурните в общината: 907 218 или ако присъстват на кражба в полицията. По неговите думи не може да се говори, че през последната година сигналите за откраднати шахти са намалели драстично, но определено се наблюдава дисциплиниращ ефект. "Надяваме се, че няма да се случват често тези неща, защото е опасно и скъпо за възстановяване, а го плащаме с нашите данъци", посочи Минчев.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Бургас:
Слънчево и топло ще бъде времето днес
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).