Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Общината губи стотици хиляди от незаконни реклами
Автор: Екип Burgas24.bg 13:47 / 21.10.2008Коментари (0)721
© Burgas24.bg
Редица фирми рекламират продуктите и себе си незаконно чрез реклами и билбордове в Бургас. Паната са разположени на стратегически позиции оживени кръстовища с интензивно движение , показва справка на общината. Сред фирмите, позволили си да рекламират без разрешително и сключен с общината договор, са "Нешънъл Билборд Нетуорк" ООД, „Метромедия технолоджи груп" ЕООД, „Олинеза" ООД, „Маркани лайн" ООД /с 19 рекламни съоръжения в града/ , "Кроношпан", „Мастерхаус", "Технополрис", "Мегахим Декоартор", „ Ди Би Си строителни системи" , "Евроинс" АД и други, както и неизвестни фирми.

На част от фирмите договорите са изтекли преди години и не са били подновени, като спечелилите фирми след това не са могли да си поставят паната, тъй като старите реклами не са демонтирани. Други пък въобще не са получавали разрешителни от общината в предходен период. Незаконни рекламни билбордове има не само на позиции от одобрената общинска схема, но и на места, които не влизат в нея.

Друго нарушение е поставянето на рекламни материали на път I-9, където фирмите са взимали разрешение за това от Областно пътно управление, въпреки че има подписан протокол и това трябва да стане чрез община Бургас. Само от началото на годината до края на август загубите на общината от незаконна рекламна дейност са общо 453,610 лева, като в това число влизат загубите от еднократните инвестиции и месечните такси.

Данните ще бъдат оповестени на предстоящата общинска сесия в Бургас. В тази връзка кметът на общината Димитър Николов предлага редица мерки, за да се избегнат в бъдеще подобни загуби за общинската хазна. Част от мерките предвиждат съоръженията с изтекли разрешения в одобрената общинска схема да бъдат премахнати в срок от една седмица и да бъдат обявени за свободни. Тези, които не попадат в схемата на общината, също трябва да ги освободят в едноседмичен срок и да платят обезщетение. Друго предложение на общинската администрация е за позициите, които не са в одобрената схема за разположение на рекламни материали, да бъде направен оглед и ако не попадат в зони за ограничение на реклама, да бъдат включени в схемата. В едномесечен срок фирмите, които са ги ползвали, също трябва да платят обезщетение на общината, в противен случай ще бъдат обявени за свободни.

Източник: Агенция "Фокус"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: