Общината губи стотици хиляди от незаконни реклами

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:47 / 21.10.2008
721
Редица фирми рекламират продуктите и себе си незаконно чрез реклами и билбордове в Бургас. Паната са разположени на стратегически позиции оживени кръстовища с интензивно движение , показва справка на общината. Сред фирмите, позволили си да рекламират без разрешително и сключен с общината договор, са "Нешънъл Билборд Нетуорк" ООД, „Метромедия технолоджи груп" ЕООД, „Олинеза" ООД, „Маркани лайн" ООД /с 19 рекламни съоръжения в града/ , "Кроношпан", „Мастерхаус", "Технополрис", "Мегахим Декоартор", „ Ди Би Си строителни системи" , "Евроинс" АД и други, както и неизвестни фирми.

На част от фирмите договорите са изтекли преди години и не са били подновени, като спечелилите фирми след това не са могли да си поставят паната, тъй като старите реклами не са демонтирани. Други пък въобще не са получавали разрешителни от общината в предходен период. Незаконни рекламни билбордове има не само на позиции от одобрената общинска схема, но и на места, които не влизат в нея.

Друго нарушение е поставянето на рекламни материали на път I-9, където фирмите са взимали разрешение за това от Областно пътно управление, въпреки че има подписан протокол и това трябва да стане чрез община Бургас. Само от началото на годината до края на август загубите на общината от незаконна рекламна дейност са общо 453,610 лева, като в това число влизат загубите от еднократните инвестиции и месечните такси.

Данните ще бъдат оповестени на предстоящата общинска сесия в Бургас. В тази връзка кметът на общината Димитър Николов предлага редица мерки, за да се избегнат в бъдеще подобни загуби за общинската хазна. Част от мерките предвиждат съоръженията с изтекли разрешения в одобрената общинска схема да бъдат премахнати в срок от една седмица и да бъдат обявени за свободни. Тези, които не попадат в схемата на общината, също трябва да ги освободят в едноседмичен срок и да платят обезщетение. Друго предложение на общинската администрация е за позициите, които не са в одобрената схема за разположение на рекламни материали, да бъде направен оглед и ако не попадат в зони за ограничение на реклама, да бъдат включени в схемата. В едномесечен срок фирмите, които са ги ползвали, също трябва да платят обезщетение на общината, в противен случай ще бъдат обявени за свободни.

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Откриха канабис в 2 апартамента в Бургас
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
ВиК ремонт затваря част от улица "Пробуда"
С листа от 28 кандидати коалиция "БСП - Обединена левица" се реги...
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
Слънчево и топло ще бъде времето днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).