Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Община Бургас ще награди най-яката агитка на училищното първенство по футбол
Автор: Екип Burgas24.bg 14:11 / 16.02.2011Коментари (0)757
© Burgas24.bg
Община Бургас желае да извади от анонимност ученическия спорт. Знае се, че в града се провеждат някакви детски първенства, но твърде малко хора научават кога и къде. В повечето случаи състезанията протичат в празни зали и стадиони.

Общинска администрация използва като повод започващото ученическо първенство по футбол, за да обяви старта на нова инициатива.

Тъжно е младите спортни таланти на града да нямат публика. Затова е подготвена награда, която да стимулира агитки от отделните училища да подкрепят по-активно своите отбори. Тя съдържа: 5 мъжки и 5 женски тениски Spirit of Burgas, 10 ключодържателя Spirit of Burgas, 10 химикалки Spirit of Burgas и 10 фризбита.

Оценяването ще извършат: Атанас Буджев - експерт по ученически спорт в Община Бургас, Павлина Алексиева - спортен експерт от РИО - Бургас, Михаил Атанасов - представител на БФС в Бургас.

Под "най-яка агитка" Община Бургас няма предвид най-цинична или най-агресивна. Такова поведение няма да се толерира. Фаворит за наградата може да бъде най-шумната, весела, многобройна или колоритна агитка. Проявете своето въображение! И не забравяйте, че правите това на първо място заради своите съученици и приятели, които имат нужда от вашата подкрепа, за честта на училището, и чак накрая за символичната награда, която предоставя Общината.
Тази година в градското училищно първенство по футбол участват 39 отбора, разделени в 3 възрастови групи - 5-7, 8-10, 11-12 клас. Всички срещи ще се изиграят в Спортен комплекс "Изгрев". Шампионатът започва на 21 февруари и приключва на 9 март, за когато са насрочени трите финала.
При подреждането на програмата организаторите са се постарали срещите да се играят в такова време, че да не се налага агитките да бягат от час. Община Бургас призовава учениците да не отсъстват безпричинно.

След като първенството приключи, кметът Димитър Николов ще покани агитката, избрана за най-яка, заедно с директора на съответното училище, за да връчи лично скромните дарове и да благодари за проявената активност.

Спортът футбол беше избран за начало на тази инициатива като най-популярен. Община Бургас си запазва правото да я развие в други направления и призовава директорите на училища да намерят начин да популяризират още повече училищните първенства в различните спортове сред своите възпитаници. Най-малкото, което може да бъде направено, е да се обявяват на видно място програмите на отделните състезания.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Влизането на България в Шенген
Градският транспорт в София
Катастрофи в България
Парламентарни избори октомври 2024 г.
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: