Община Бургас ще кандидатства по проект "Красива България"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:56 / 31.01.2012
666
Община Бургас ще кандидатства по проект "Красива България" за основен ремонт на Центъра за временно настаняване на бездомни лица. Това решиха на днешното си заседание общинските съветници в Бургас. Те одобриха общината да участва с проектнопредложение за финансиране на проект "Красива България" през тази година на Министерството на труда и социалната политика.

Става въпрос за проектно предложение за основен ремонт на Центъра за временно настаняване на бездомни лица като общината ще съфинансира проекта със сума до 75 000 лева като средствата бъдат заложени в капиталовата програма на общината за тази година. След изпълнението на планираните строително-ремонтни дейности, предназначението на обекта да не се променя за срок от минимум 5 години.

Съветниците упълномощиха кмета на община Бургас за издаване на запис на заповед в полза на Министерството на околната среда и водите по проект "Интегриран проект за рехабилитация и разширение на ВиК мрежите в кв. Сарафово", изпълняван от община Бургас. Той обезпечава пълният размер на авансовото плащане по споразумението за подготовка на инвестиционния проект, финансиран по ОП Околна среда на стойност 148 557, 60 лв., което е 20 % от максималната стойност на споразумението за подготовка на инвестиционен проект.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
С листа от 28 кандидати коалиция "БСП - Обединена левица" се реги...
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
Слънчево и топло ще бъде времето днес
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).