Община Бургас ремонтира пътя за Промишлена зона Юг

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:15 / 01.08.2011
713
Община Бургас започна изпълнението на важен инфраструктурен проект в подкрепа на местния бизнес. Става въпрос за цялостната реконструкция на пътя за Промишлена зона Юг. Той води към Общинското депо за строителни отпадъци и минава през район, в който са разположени базите на десетки фирми. 

По инициатива на кмета Николов още през 2009 г. беше проведена среща с предприемачите от промишлената зона и те се съгласиха да подпомогнат начинанието. С техни средства беше изготвен техническият проект за реконструкцията.
Започналите строителни дейности се финансират от общинската хазна.

"Ще изпълним проекта на три етапа. Възстановяваме път с дължина километър и половина, който не е ремонтиран основно 40 години. На толкова години е и отводнителната система тук, която вече буквално не работи", каза кметът Николов. Днес той посети строителната площадка заедно с директора на ТД "Възраждане" Магдалена Манолова. С тях беше и народният представител Иван Вълков, който се ангажира да помага за навременното държавно финансиране, с което ВиК трябва да подмени своите комуникации.

Налага се също EVN да измести част от контактната си мрежа по време на ремонта.

Пътят за Промишлена зона Юг е предназначен за тежка техника. Преди старта на строителните дейности състоянието му беше трагично, а движението по него трудно и опасно.
След реконструкцията той ще има стабилна основа, качествено покритие и работещо отводняване. Така разположените в района фирми, които дават работа на хиляди бургазлии, ще могат да функционират в един по-удобен и безопасен режим.
Цялостното изпълнение на сложния проект няма да приключи в рамките на 2011 г., но през времето на ремонта постоянно ще има осигурена проходимост.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
ВиК ремонт затваря част от улица "Пробуда"
С листа от 28 кандидати коалиция "БСП - Обединена левица" се реги...
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
Слънчево и топло ще бъде времето днес
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).