Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Община Бургас разчисти 697 паркоместа от стари автомобили
Автор: Екип Burgas24.bg 18:25 / 08.02.2010Коментари (1)746
966 броя констативни протоколи за премахване на излезли от употреба моторно-превозни средства от улиците на Бургас са били издадени от Община Бургас. Това съобщи Павлин Михов, директор дирекция „Екология" при Община Бургас. Въпросните протоколи поставят срок на собствениците на подобни автомобили да ги отстранят от улиците на града и да ги транспортират до един от двата лицензирани центъра за приемане на излезли от употреба моторно-превозни средствав Бургас. Кампанията за отстраняване на стари автомобили от улиците на Бургас започна през миналата година и според Павлин Михов протича и към момента изключително успешно. В резултат на предприетите действия от страна на община Бургас за разчистване на улиците са били преместени в срок 558 броя автомобили. Издадени са били 139 заповеди за принудително преместване на автомобили. В резултат на всичко това са били освободени 697 броя места за паркиране на територията на община Бургас. В края на настоящата година, началото на следващата се очаква да започне изграждането на бургаското регионално депо за битови отпадъци, каза още Павлин Михов. Очакванията са, до 18 месеца след началото на изграждането му реално да заработи и първата клетка на депото. Към момента изграждането на регионалното депо на Бургас е в напреднала фаза, уточни още Михов. Съоръжението разполага с изготвен доклад за оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС), има получено комплексно разрешително, съгласувано е с Министерството на здравеопазването и местоположението на площадките на депото от гледна точка отстояние от населените места наоколо. В момента на практика тече процедурата за изготвяне на Подробен устройствен план (ПУП) на площадката, както и процедурата по промяна предназначението на терените. Изготвен е и вариантът на апликационна форма за депото, който предстои да бъде разгледан и утвърден. До три години след пускането в експлоатация на съоръжението в Бургас едва 30% от отпадъците в общината да остават за депониране са разчетите, изготвени от Община Бургас по отношение изграждането на регионалното депо за битови отпадъци, посочи Павлин Михов. „Касае се за изграждане на ново съвременно екосъоръжение, което отговаря на всички европейски изисквания в обхвата на подобно съоръжение - както депо за битови отпадъци, така и за сепариране на оползотворими компоненти от състава на битовите отпадъци - хартия, пластмаса, стъкло, метали и други, оползотворяване на биоразградимите компоненти в посока производство на компост, инсталация за раздробяване на строителни отпадъци и последващата им употреба като инертни материали", уточни още Михов. Предвидено е да бъде изградена инсталация за извличане и оползотворяване на биогаз от старото депо, което е в непосредствена близост до терена на новото депо, пречиствателни съоръжения за сметищните води, инфраструктура, лаборатория за изследване на отпадъците и други.

Източник: агенция "Фокус"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Браво! Крайно време беше да се премахнат автомобили,които не се ползват с години.Мисля,че пред Младежки Дом има няколко автомобила за "разчистване"
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Масови протести срещу цените на горивата
Пет трупа открити в Нови Искър
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Световна черна хроника
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: