Общественият посредник на Бургас алармира за сериозен проблем с изплащането на пенсиите

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
12:55 / 28.06.2024
8589
За  трудност при изплащане  на пенсиите в срок съобщава общественият посредник на Община Бургас, Тодор Стамболиев. "Сигнали за това са получавани в кабинета ми и преди, но съм считал, че е налице някакво недоглеждане, или неправилен разчет за текущия месец. Очевидно има  проблем, защото и през юни получих жалба, в която наш съгражданин споделя, че в първия ден за получаване на пенсиите – 7 юни 2024 год. от пощенски клон на ул. "Ст. Стамболов" № 43, още в 13.45 часа плащането на пенсиите е прекратено, поради липса на средства. В първият ден, по график  в пощенския клон, следва да  получат пенсиите си, родените лица до 1940 год. Това са най-възрастната част от населението в пенсионна възраст. Точно те, в по-голямата си част, са трудно подвижни, хора с увреждания, нуждаят се от помощ при придвижването си, ангажират други свои близки  и т.н. Много от тях, поради трудността в придвижването си, планират своето ежедневие така, че да успеят да свършат повече неща с едно излизане от дома си. По тази причина в деня на получаване на пенсията са планирали да посетят личен лекар, да закупят лекарства, да платят текущи битови сметки, такси и т.н.“, казва Стамболиев.

Трябва да се намери причината за недостига на средства и да се търси промяна, категоричен е той. "Още повече, че според мен става въпрос за липса на добра организация при заявяване и планиране на паричните средства, които следва да бъдат преведени за изплащане, съобразно броя на лицата, които имат право да получат пенсиите си на съответната дата.

Няма спор обаче, че е изключително неудобно, възрастните хора да отидат до пощенския клон и след близо половин час и повече редене на опашка, да бъдат отпратени със забележката, че сумата за плащане на пенсията им  е свършила“, споделя Стамболиев.

Той ще изпрати официално писмо до директора на Регионално управление "Югоизточен регион" на "Български пощи" ЕАД  и до Началника на ТП на НОИ-Бургас.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Вечният спор: Кое море е по-хубаво – нашето или гръцкото
Добрата новина: Събраха над 13 000 лв. в подкрепа на деца и младе...
Млад бургазлия почина, след като се прибра от Гърция
Започна приемът в магистърските програми на Богословския факултет...
Предстои публично обсъждане на Годишен отчет за изпълнение на бюд...
"Джаз в Бургас 2024" се завръща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).