Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Обновиха цял етаж на бургаско училище за неговия юбилей
Автор: Екип Burgas24.bg 09:18 / 29.11.2012Коментари (0)929
Бивши и настоящи ученици от
ОУ " П. К. ЯВОРОВ":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Изцяло обновен трети етаж с модерно оборудвани класни стаи, мултимедия и интерактивни дъски получи Основно училище "П.К.Яворов" за 50-годишния си юбилей в резултат на проекта "Модерно образование", реализиран с подкрепата на Фондация "Америка за България".

На официална церемония, провела се в присъствието на зам.-кмета по образованието в Община Бургас - г-жа Йорданка Ананиева, Директорът на учебното заведение - Стоян Георгиев и програмния директор "Образование и библиотеки" на Фондация "Америка за България" - Иванка Цанкова откриха новата придобивка, като пожелаха на учениците повече отлични оценки и сбъднати мечти.

С богата артистично-музикална програма, малчуганите от ОУ "П.К.Яворов" се отблагодариха за неочаквания подарък - инвестицията в образованието им.

Самият ремонт е реализиран за рекордните два месеца, като 75 % от стойността на проекта в размер на 200 000 лв. са поети от Фондация "Америка за България", а останалите 25 % - са доброволен труд на родители и учители, дали собствения си принос за бъдещето на малчуганите. В резултат на общите действия целия трети етаж на учебното заведение е пребоядисан, с подменена дограма и подови настилки. Доставени са нови мебели и чинове, компютърни модули и интерактивни дъски. Подсигурени са общо 30 компютри за учениците и по един лаптоп за преподавателите.

При откриването Директорът на учебното заведение - Стоян Георгиев получи в знак на признателност от Фондация "Америка за България" статуетка на кристален орел - символ на дръзновение, стремеж към висините и постигане на най-дръзките мечти. Освен благодарност и топло отношение представителите на нестопанската организация отнесоха от Бургас и обещанието за съвместно сътрудничество по пилотен проект за полицейска превенция, реализиращ близо от 10 години в ОУ "П.К.Яворов" от инспектора по превенция към ОДМВР - Бургас - Цветелина Рандева. С Иванка Цанкова - програмен директор "Образование и библиотеки" към Фондация са проведени предварителни разговори и обсъдени възможностите за съфинансиране преиздаването на учебната тетрадка за "Часа на полицая" и индивидуалния полицейски бележник, както и назначаването на двама човека, които да се занимават целево с полицейска превенция в основното училище. Официално отговор от страна на Фондация "Америка за България" се очаква в края на учебната 2013 година, когато представители на нестопанската организация ще посетят и третото издание на музикалния конкурс «Стълба към върха», в който с изпълнения от българската естрада се включват даровитете възпитаници на ОУ "П.К.Яворов".









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Крал Чарлз е болен от рак
Световна черна хроника
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: