Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Обмислят разширяване на периметъра на спасителите на Евиния плаж
Автор: Екип Burgas24.bg 12:13 / 03.09.2011Коментари (0)538
© Burgas24.bg
През следващото лято ще се постараем да разширим периметъра на охраняемата зона към плаж Атанасовска коса или както бургазлии го знаят Евиния плаж към солниците, посочи Бургас Николай Иванов, председател на Асоциацията по водно спасяване и началник на Водноспасителната служба в града.

За да се подобри сигурността на плажуващите, от сега се обсъжда въпроса и как да се обезопаси мостика, който е предпочитан от младите хора за скокове във водата. Като цяло това лято е било сравнително спокойно от към инциденти и на двата Бургаски плажа - Северен и Централен, и инциденти на охранямата зона не бяха допуснати. Изключение прави 15-годишното момче, което се удави през август, но това стана на необезопасена ивица.

"Винаги изглежда лесен един сезон, но той е изпълнен с много трудности, защото водноспасителната служба всекидневно има по нещо, на което трябва да се отреагира - дали ще бъде изгубено дете, или човек попаднал в дънна яма, или хора с ниско кръвно", обясни Иванов.

Въпреки, че за проблема с плажуващите, които не се подчиняват на заповедите на спасители и не спазват флаговата сигнализация, се заговори това лято, Иванов бе категоричен че той не е от сега. Именно за това кметът на община Бургас Димитър Николов издаде заповед с глоби за тези летовници - от 100 до 1 000лв. До момента има глобени над 10 души.

"Започнахме това през август месец, защото хората пренебрегват флаговата сигнализация и масово не се подчиняват на заповедите на спасители. Да се надяваме от следващата година да работим още от самото начало и хората да се научат, че трябва да се спазва флаговата сигнализация и за всички летовници, които не го правят ще има санкции. Изказвам голяма благодарност към общината, която оказа доста голямо съдействие. Бих дал съвет и на другите общини ако имат една добра водноспасителна служба да работят заедно, защото това е един кръг, в който водноспасителната служба, общината, "Гранична полиция" и "Морска администрация", трябва да си помагаме взаимно, за да може да се гордеем с плажовете си. Все пак плажовете са лицето на черноморските общини и да се стараем да докараме повече туристи, и за тях да е безопасно", каза още председателят на Асоциацията по водно спасяване.

Източник: Радио "Фокус"








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Български тенис
Катастрофи в България
Отношенията София-Скопие
Международен технически панаир 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: