Областният управител спря сечта по "Цар Симеон"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
17:10 / 23.03.2009
1360
Областният управител Любомир Пантелеев изпрати спешно писмо до Кмета на Бургас Николов, за спиране на започналата поголовна сеч на старите дървета в центъра на града. Подобен сигнал за незабавна проверка Пантелеев изпрати и до Директора на РИООСВ Симеон Симеонов.

Реакцията на Областният Управител е по повод постъпила до него жалба на граждански и екологични организации срещу безпрецедентната заповед на Кмета Димитър Николов за изсичането на около 200 дългогодишни дървета.

„Уважаеми г-н Николов, по повод постъпили сигнали на граждани и критични публикации в централната и местната преса относно изсичане на дървесна растителност по ул. „Цар Симеон Първи" в гр. Бургас е необходимо да бъде извършена проверка за спазване на всички нормативни разпоредби за извършване на тази дейност. В тази връзка и предвид правомощията ми по чл. 31, ал.1, т.4 и 5 от Закона за администрацията, моля в еднодневен срок да бъдат изпратени в Областна администрация Бургас следните документи:", пише в писмото.

До утре Кметът е длъжен да предостави целия набор от документи, за да аргументира законността на действията си по тоталното унищожаване на зеленото богатство на града. В същото време в писмото на Областният управител се настоява да бъде веднага спряна всякакви действия по безвъзвратното изсичане на дървета до окончателното приключване на проверката.

Така Областният управител на гр. Бургас показа висока гражданска съвест, изострена чувствителност на институцията към гражданското мнение и воля да се противопостави на евентуална корупционна практика на местната власт, увреждаща безвъзвратно околната среда и зеленото богатство.


Виж коментарите (0)

Още по темата (109):
21.08.2012 Преасфалтираха участък от ул. "Калофер"
16.08.2012 Реконструираха ул. "Рилска"
13.08.2012 Приключва ремонтът на една от най-старите улици в "Меден рудник"
30.07.2012 Започна основен ремонт на ул. “Поморие", текат и ремонти на улици във всички квартали
27.07.2012 Преасфалтираха голяма част от бул. "Иван Вазов" с над 600 т асфалт
23.07.2012 Строят нова улица в “Изгрев"
Още новини от Новини от Бургас:
Важно! Затварят част от пътя от "Ветрен" към Бургас
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...
Добри новини около бургаската детска болница
Американска яхтена компания ще прави плавателни съдове в Бургас
Успешно премина трето издание на Детския анимационен фестивал в Б...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).