Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Областният се срещна с посланиците на Германия и Франция
Автор: Екип Burgas24.bg 12:20 / 04.06.2010Коментари (0)4026
Немският(в ляво), Френският посланик и областният управител си разменят подаръци
Днес Областният управител прие Посланиците при Посолствата на Франция и Германия, Н.Пр. г-н Етиен дьо Понсен и Н.Пр. г-н Матиас Хьопфнер, които са на официална визита в област Бургас. От страна на гостите участие в срещата взеха още г-н Филип Шатиню и г-н Волфганг Вендел, директори на икономическите служби, г-жа Шантал Бускe, аташе по езиковото сътрудничество и стажантките - Барбара Шаал и Лиза Шюлце. Присъства и г-н Недялко Неделчев, почетен консул на Франция и Германия във Варна.

От страна на домакините освен Областният управител присъстваха г-жа Видка Вълчева от Търговско индустриална камара Бургас и г-жа Боряна Желева, Търговско промишлена палата Бургас, зам. председател.

В началото на визитата г-н Гребенаров приветства гостите с «Добре дошли», презентира област Бургас и възможностите за инвестиции в региона.

Н.Пр. г-н Етиен дьо Понсен разказа за съвместните посещения на двете делегации, идеята за които е възникнала преди 3 години и вече може да се каже, че се превръща в добра традиция. Досега посетените области са Стара Загора и Русе, тази година са избрали една от проспериращите области - Област Бургас.

На проявения от страна на немския посланик интерес към Пристанище Бургас и бъдещи инвестиции там, Областният управител сподели, че през последните години товароборотът на пристанището е спаднал наполовина и не могат да бъдат натоварени модерните съоръжения, с които разполага. В най-кратки срокове се очаква в страницата на Министерството на транспорта, да се обявят терминалите, които ще се отдадат на коцесии, но за концесионери ще се търсят фирми с ясна визия. По отношение на виждането му за отличните условия за развитие земеделие в страната ни, г-н Гребенаров отговори, че България е била дълги години известна с постиженията си в зеленчукопроизводството и овощарството, както и с консервната си промишленост, сега усилията са насочени износът от тези сектори да се развива успешно за нуждите на европейските страни. Тези сектори обаче се нуждаят от инвестиции и подкрепа и ако има интерес у конкретни фирми е отворен за разговори в това направление.

Г-жа Вълчева запозна гостите с дългогодишните контакти и проведени съвместни проекти на ТИК Бургас с Немската индустриална камара и Занаятчийска камара Кобленц. Според нея българския бизнес има нужда от подкрепа и съдействие, за да възстанови предишните си добри позиции на международния пазар и предложи икономическите служби към двете посолства да подпомогнат провеждане на бизнес форум с участие на фирми и потенциални инвеститори.

В края на срещата бяха разменени протоколни подаръци.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Български тенис
Катастрофи в България
Отношенията София-Скопие
Международен технически панаир 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: